ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΤΑ "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΤΑ "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ"

 Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ είναι μια Κοινοτική Πολιτική Κίνηση απλών πολιτών. Πέρα και μακριά από τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Μια αυθεντική αντικαλλικρατική κίνηση ταυτισμένη με τις ανάγκες των πολλών. Γιατί η πόλη ανήκει στους πολλούς.
  Στόχος – σκοπός της κίνησης αυτής είναι, μέσα από μια πορεία διαρκούς συμπόρευσης με τους απλούς πολίτες των Φιλιατρών να κερδίσουν τις εκλογές στην Κοινότητα Φιλιατρών για να μπει ένα φρένο στην πορεία ελεύθερης πτώσης της πόλης. Εξελικτικά δε ν΄ αρχίσει η πορεία ανόρθωσης.
  Συντοπίτισσες, συντοπίτες. Ικανή κι αναγκαία συνθήκη για ν΄ ανακάμψει η πόλη είναι εμείς οι απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, εμείς οι απλοί άνθρωποι που μας διακατέχει η λογική να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας, δηλαδή στον τόπο μας.
  Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας (αλήθεια είναι ότι αποδεικνύεται), ώστε κανείς Φιλιατρινός  - Φιλιατρινιά να μην πει ότι δεν ήξερε. Στα 9 χρόνια της Καλλικρατικής διοίκησης, η πόλη έχασε το αυτοδιοίκητο. Αποψιλώθηκε υπηρεσιακά. Τα ιστορικής κι αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια της καταρρέουν. Τα μνημεία της είναι εγκαταλελειμμένα, η άριστη ρυμοτομία της αναξιοποίητη. Οι δρόμοι της (αστικό & αγροτικό δίκτυο) σε μαύρο χάλι. Το Α.Ι.Φ. (Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών) έργο πνοής – ανάπτυξης διαλύθηκε. Ο πολιτισμός, οι ομορφιές, τα προϊόντα της πόλης δεν αναδεικνύονται. Απεναντίας τα οικειοποιούνται με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, άλλοι. Σε αυτό βέβαια έχουμε δείξει κι εμείς την ανάλογη αδράνεια. Το δίκτυο όμβριων υδάτων παρατημένο εντελώς, ώστε απ΄ τις βάνες του να μας πνίγουν οι δυσοσμίες. Αυτό σε συνάρτηση ότι η πόλη είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος, συν τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης με τα νερά να τρέχουν στους δρόμους, είναι μια υγειονομική βόμβα.
 Οι πλατείες μας είναι ρημαγμένες. Το περιβάλλον υποβαθμισμένο. Οι παραλίες και τα γραφικά λιμανάκια μας (Αγία Κυριακή – Αγρίλης) διαλύονται. Οι ελεύθεροι χώροι ψυχαγωγίας, για κλάματα. Το θερινό σινεμά στο αίθριο του Δημαρχείου το ξήλωσαν. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας αφημένη στο έλεος του Θεού. Τα παραπάνω και πολλά άλλα, παράγοντες υποβάθμισης που σε διώχνουν, παράγοντες σίγουρα ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ.  
    Συντοπίτισσες, συντοπίτες. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ θεωρούν απαραίτητο για την ανορθωτική πορεία της πόλης ότι πρέπει να διοικηθεί με σημεία αναφοράς τα εξής: διαφάνεια, αξιοσύνη – αξιοκρατία, αμεροληψία, σεβασμό στο περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους. Με λόγια απλά και καθαρά, να διοικηθεί η πόλη μας με σημείο αναφοράς το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον των πολιτών. Εννέα χρόνια τώρα έχει εξαπολυθεί μια πρωτόγνωρη σε κυνισμό, σε ψέμα προπαγάνδα για να δομηθεί να δέσει η βίαιη ενσωμάτωση της πόλης στον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας. Μέσω της φίμωσης της τοπικής κοινωνίας, μέσω της κατάργησης της ίδιας της δημοκρατίας. Έτσι ήλθε συντοπίτες, η ερημοποίηση των Φιλιατρών. Μας «έπνιξαν» στην ανάπτυξη! Φτάνει πια!!!  
   Στρατηγικός στόχος των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ είναι: η επαναφορά του αυτοδιοίκητου ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. Γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πόλης. Γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατία. Για την επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου δημιουργείται μια Επιτροπή από τα κάτω κι από νέους ανθρώπους, η οποία θα προωθήσει το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι την πραγμάτωσή του. Πέρα και μακριά από αντιπαλότητες – ανταγωνισμούς με τις όμορες πόλεις. Τονίζουμε ότι: δε μας διακατέχει κανένας τοπικός σωβινισμός, δεν είναι μέσα στα αξιακά ιδεολογικά μας θεμέλια. Αγαπάμε έμπρακτα τα Φιλιατρά. Δεν θέλουμε να ερημοποιηθούν. Δεν θέλουμε να γίνουν Αλμερία μια περιοχή της Ισπανίας, ένα θερμοκηπιακό κέντρο από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά, οικονομικοκοινωνικά, υγειονομικά περιοχές της Ευρώπης.
   Με θάρρος και τόλμη, ψηφίζουμε για το Κοινοτικό Συμβούλιο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Δεν ήλθαμε για να φύγουμε. Ο δρόμος χαράχτηκε κι ο αγώνας ξεκίνησε.
    Στις εκλογές θα υπάρχουν δυο κάλπες: μια για το τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο, εκεί ψηφίζουμε ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και μια για τον Καλλικρατικό Δήμο που η δημιουργία του είναι συνέπεια μιας κατοχικής – μνημονιακής νομολογίας που επιβλήθηκε βίαια.
     Ο τίτλος ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δόθηκε γιατί απλά και σταθερά κρατάμε το κεφάλι ψηλά και δεν υποκύπτουμε στις πολιτικές καταστροφής των ζωών μας, στις πολιτικές ερημοποίησης των Φιλιατρών.


   ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
& ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ – ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Φιλιατρά, 26 Απρίλη 2019.      


                                                                   ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
                                                                Συνδυασμός για το Συμβούλιο

                                                              Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages