Στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου η αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου η αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας


 «Η πρώτη φροντίδα ενός κράτους οφείλει να είναι η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και η επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βεβαίως πρέπει να έχουν επαρκή οικονομική στήριξη. Ως χώρα έχουμε χάσει περί τους 25.000 γιατρούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Αν θέλουμε να επιστρέψουν θα πρέπει να δούμε το μισθολόγιό τους με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πράξει όσα εξήγγειλε για τον τομέα της υγείας» τόνισε ο Π. Νίκας για τα νοσοκομεία του Νομού.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει διατεθεί προς το Γ.Ν. Μεσσηνίας συνολική πίστωση 9.468.956,71 ευρώ.

Ειδικότερα, έχει γίνει προμήθεια από την Περιφέρεια και έχει διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός με συνολική δαπάνη 203.354 ευρώ.

Εξ άλλου, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έχουν διατεθεί σε αυτό – αφ’ ενός 5.114.280 ευρώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των φορέων υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας covid-19 και – αφ’ ετέρου πίστωση 4.354.676,71 ευρώ, που αφορά σε α) προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο της νοσηλευτικής μονάδας Καλαμάτας του ΓΝ Μεσσηνίας (δαπάνη 4.095.425,14 ευρώ για την προσθήκη ορόφου στο υφιστάμενο ισόγειο της Ψυχιατρικής Κλινικής, όπου χωροθετούνται δύο νέες νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών, καθώς και για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση του χώρου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών), β) ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο ΓΝ Μεσσηνίας, μέσω ενίσχυσης Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (δαπάνη 109.562,33 ευρώ) και γ) ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον στο ΓΝ Μεσσηνίας, (δαπάνη 149.719,24 ευρώ).

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι η αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας του Γ.Ν. Μεσσηνίας θα είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν από την Περιφέρεια στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 για το οποίο είχε μιλήσει αποκλειστικά στον Ιωάννη Μποζίκα προ εβδομάδων στην εκπομπή του Πρωινό Δρομολόγιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι συμφωνούμε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα πρέπει να παραμείνει ως νοσηλευτική μονάδα, να στηριχθεί, να αναβαθμιστεί και να εξοπλιστεί. Η αναβάθμισή του είναι από τα πρώτα έργα που θα εντάξουμε ως Περιφέρεια στο νέο ΕΣΠΑ».

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στην προσφορά και στο έργο του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας  επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής κατά του καρκίνου που υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια και τα οποία ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα εξακολουθήσει να χρηματοδοτεί καθ’ όλη την διάρκεια της υπολειπόμενης θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages