ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 16ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 16ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ


Στο λαογραφικό μουσείο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ έγινε η
 έναρξη του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες” στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας, δίπλα στο Κάστρο των Γιγάντων.

Στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες” συμμετέχουν αποστολές από την Ελβετία, την Ινδονησία, τη Μολδαβία, τη Σερβία και τη Χιλή και από την Ελλάδα το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, ο Μ.Ε.Σ.Κ., ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών “Ο Πυρσός”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων “Πολίτες σε Δράση” και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ∆ιεθνούς Συµβουλίου των ∆ιοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισµού & Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, ∆ιεθνή Μη Κυβερνητικό Οργανισµό, επίσηµο εταίρο της UNESCO και διαπιστευµένο στην Επιτροπή της για την διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονοµιάς. Στη τελετή έναρξης ήταν παρών ο πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, Κώστας Ιωάννίδης, και την έναρξη κήρυξε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Σωτήριος Μπακούρος. Ακολούθως παρουσιάστηκαν ολιγόλεπτα βίντεο των φιλοξενούμενων αποστολών και μικρά χορευτικά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης πολιτισµών πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις που σχετίζονται µε την Σύµβαση για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονοµιάς, επί τη ευκαιρία της 20ης επετείου από την υιοθέτησή της από την UNESCO (2003-2023), όπως η τεχνική της υφαντικής κ.α. Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράµµατος του διεθνούς CIOFF® LIVING WEDDIND TRADITIONS παρουσιάστηκαν χθες στοιχεία που αφορούν τις λαϊκές παραδόσεις του γάµου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα δοθούν έχει ως εξής: Απόψε στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, αύριο στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, μεθαύριο στην πλατεία Κοπανακίου και την Τρίτη στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών όπου θα γίνει και η τελετή λήξης. Όλες οι παραστάσεις έχουν ώρα έναρξης στις 9:00 το βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages