“Ωδή στον ουρανίσκο με μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο!” - Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

“Ωδή στον ουρανίσκο με μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο!” - Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κυπαρισσία


FOOD STORIES ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

Ως “μια ωδή στον ουρανίσκο με βάση το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο!” περιγράφουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Food Stories”, που διοργανώνει στην Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Στο Φεστιβάλ σεφ θα αναγεννήσουν με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο και με αγαπημένες πρώτες ύλες, γεύσεις από τα παλιά, προκαλώντας μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. 

Θα συμμετέχουν παραγωγοί και τυποποιητές τοπικών προϊόντων από όλη τη Μεσσηνία, ενώ οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κάνουν γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα προσφερθούν επίσης παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες-μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία οίνου και ελαιολάδου, από τοπικές ποικιλίες και τοπικούς παραγωγούς. 

Επιπλέον στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε γαστρονομικές δράσεις. 

Μουσική θα παίξουν οι South Vibes. 

Τέλος, οι γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου θα πραγματοποιήσουν διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς και θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages