Μανώλης Μάκαρης: Προτεραιότητά μας ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μανώλης Μάκαρης: Προτεραιότητά μας ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στην Πάτρα μετέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος», Μανώλης Μάκαρης, για να συναντήσει τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη και να συζητήσουν και αλληλοενημερωθούν για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συνεργασία που είχε ο κ. Μάκαρης με τον κ. Καρβέλη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού ο υποψήφιος περιφερειάρχης έθεσε στον διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, που είναι η σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις δομές, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία. Είναι το πρόβλημα που τίθεται από τους πολίτες στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη και τα μέλη του συνδυασμού του, σε κάθε τους επίσκεψη και σχεδόν σε κάθε περιοχή της Πελοποννήσου.

Ο Μανώλης Μάκαρης επισήμανε ενδεικτικά στον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. το πολύ σοβαρό υγειονομικό κενό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Πυλίας στη Μεσσηνία, τη μη λειτουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή, καθώς και την ανάγκη λειτουργίας Σταθμού του ΕΚΑΒ εκεί, αλλά και γενικότερα ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία, για να αντιμετωπίζονται άμεσα οι έκτακτες καταστάσεις. Επίσης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, τα οποία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα και υπολειτουργούν αφού δεν έχουν σε καθημερινή βάση  εφημερεύοντα ειδικό ιατρό. Του μίλησε ακόμη για το Νοσοκομείο της Σπάρτης, κλινικές του οποίου, όπως η Παθολογική, είναι υπό κατάρρευση μετά την παραίτηση των τριών από τους πέντε παθολόγων, καθώς και για την ανάθεση εφημεριών σε αγροτικούς γιατρούς, κάποιες φορές μάλιστα με την απουσία ειδικευμένων ιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages