ΧΛΙΑΡΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ..Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΧΛΙΑΡΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ..Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


 
«Χαλαρή», αν και προεκλογική, η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Παρόντες ήταν μόνο 12 (επτά από τη συμπολίτευση και πέντε από την αντιπολίτευση) από τους 27 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζαν δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής παρατάξεων, πλην Μπακούρου, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος. Στην ημερήσια διάταξη ήταν τέσσερα θέματα, αλλά περισσότερη συζήτηση έγινε προ ημερησίας, με ερωτήσεις που έθεσαν από την αντιπολίτευση.

Πάντως, εμφανές ήταν πως οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση δεν είχαν διάθεση για ανούσιες κόντρες και υψηλούς τόνους, παρότι υπήρξαν στιγμιαίες αντιπαραθέσεις.

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς έθεσε το θέμα των συστάσεων της ΔΕΥΑΤ προς τους καταναλωτές να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση νερού, σημειώνοντας πως τη στιγμή που στην Κυπαρισσία και άλλες περιοχές γίνονται διακοπές, στα Φιλιατρά «εκεί που η Δημοτική Αρχή φύτεψε λουλούδια, αλλού έχουν ξεραθεί γιατί δεν ποτίζονται και αλλού το νερό τρέχει μέρα νύχτα και έχουν βγει βούρλα»!

Επίσης, αναφέρθηκε σε σύσταση προς τα σχολεία για εξοικονόμηση ρεύματος, την ίδια στιγμή που τα φώτα απέξω, σε πεζοδρόμια, είναι ανοιχτά μέρα και νύχτα. Το ίδιο συμβαίνει και στα γήπεδα του Αγρίλη.

Ο κ. Τσαφαράς επισήμανε ακόμα τη διαμαρτυρία επαγγελματία των Φιλιατρών, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει σε αίτησή του για παραχώρηση χώρου επί της πλατείας.

Με έμφαση στηλίτευσε και τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σημειώνοντας πως καλούνται σε συνεδριάσεις με προειλημμένες αποφάσεις για μια σειρά δαπάνες για εκδηλώσεις, χωρίς καν να συζητούνται.  Ρώτησε δε ποιος, πώς και γιατί αποφασίζει ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν και πόσα χρήματα των δημοτών θα δαπανηθούν για αυτές, «αφού σίγουρα πριν από τις αποφάσεις δε γίνεται συζήτηση με κατάθεση προτάσεων στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης», όπως σημείωσε.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, έψεξε τον κ. Τσαφαρά και την αντιπολίτευση για απουσίες από τις συνεδριάσεις, με τον κ. Τσαφαρά και τον Γιάννη Μερκούρη να του λένε ότι δεν είναι δυνατόν να βάζουν σαββατιάτικα συνεδρίαση ή να βγάζουν πρόσκληση με τέσσερα μόνο θέματα και μετά άλλη πρόσκληση με άλλα θέματα, τα οποία δεν προκύπτουν εκτάκτως, μεμφόμενοι τη Δημοτική Αρχή για δυσλειτουργία του Δήμου.

Σχετικά με την ύδρευση, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι οι διαρροές είναι πολλές και συμπλήρωσε ότι «παντού γύρω από τις δεξαμενές υπάρχουν διαρροές με κίνδυνο για καθίζηση». Επίσης, σημείωσε ότι ποτέ δεν έγινε καθαρισμός των δεξαμενών.

Ένα άλλο θέμα που έθεσε είναι ότι ποτέ δεν έχει γίνει πλύσιμο των κάδων, ιδίως στις παραλίες και τις παραλιακές περιοχές, και είναι έντονη η δυσοσμία. Πρόσθεσε δε, πως υπάρχουν δρόμοι στα όρια οικισμών στους οποίους χορτάρια κ.τ.λ. κάνουν δύσκολη και επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων, ενώ σχολίασε πως η μονοδρόμηση που έχει γίνει σε οδούς της Κυπαρισσίας έχει προβλήματα.

«Χάος. Και δεν το λέω εγώ, το λέει η πόλη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται με το Κλειστό Γυμναστήριο των Γαργαλιάνων, την τοποθέτηση παρκέ, τα αποδυτήρια και λοιπές εργασίες, ρώτησε ο Γιάννης Μερκούρης. Από την πλευρά του, ο κ. Βλάχος απάντησε ότι είναι θέμα Περιφέρειας, το παρκέ αφορά προμήθεια και πως δε βρίσκανε εργολάβο. Στη δε συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε πως τελικά βρέθηκε εργολάβος και θα γίνει ανάθεση από την Περιφέρεια.

Ο κ. Μερκούρης τόνισε πως το θέμα έχει μείνει πολύ πίσω και ξεκινά προετοιμασία (σ.σ. ο Γυμναστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων) εκτός Γαργαλιάνων, ενώ αναρωτήθηκε πότε θα είναι έτοιμο το Κλειστό.

Στα θέματα Η.Δ. τώρα, ομόφωνα ελήφθη απόφαση για προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού, ενώ διαφωνίες και αντίδραση σημειώθηκαν σε τροποποίηση προϋπολογισμού. Ειδικότερα, αν έχει αναρτηθεί η απόφαση της Β’ Ειδικής Επιτροπής για το θέμα της πλατείας Γαργαλιάνων, στην οποία αναφέρεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της Ο.Ε. είναι παράνομη λόγω αντίθεσής της με την απόφαση του Δ.Σ., με τον Γιάννη Μερκούρη να θυμίζει πως υπάρχει δέσμευση για τροποποίηση του προϋπολογισμού ώστε να «βγουν» από τον Κωδικό οι Ίδιοι Πόροι, με τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο να συμφωνεί.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages