83 πλειστηριασμοί για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια στην Μεσσηνία τον Σεπτέμβριο-22 στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

83 πλειστηριασμοί για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια στην Μεσσηνία τον Σεπτέμβριο-22 στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 


Στην Μεσσηνία αρκετοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να δουν τα σπίτια, τα οικόπεδα και τις ιδιοκτησίες τους να αλλάζουν χέρια εντός του Σεπτεμβρίου αφού ο νομός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από το νέο κύμα πλειστηριασμών που θα «πλήξει» την χώρα μετά το τέλος του καλοκαιριού, όσο και αν η κατάσταση στην περιοχή είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με άλλες στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το eauction.gr, την επίσημη ιστοσελίδα για τους πλειστηριασμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκονται στους δήμους Καλαμάτας και Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, από 1η Σεπτεμβρίου έως τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 83 πλειστηριασμοί για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, ακόμα και ξενοδοχεία εκ των οποίων οι 44 αφορούν τον δήμο Καλαμάτας, οι 22 τον δήμο Τριφυλίας, οι 9 τον δήμο Μεσσήνης, οι 4 τον δήμο Οιχαλίας, 2 τους δήμους Πύλου – Νέστορος και Δυτικής Μάνης.

Συνολικά, από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αναμένεται ότι χιλιάδες ακίνητα θα βγουν στο σφυρί από τις τράπεζες, τα funds και τους servicers, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο. Επισημαίνεται πως κάθε χρόνο οι e-πλειστηριασμοί «παγώνουν» τον μήνα Αύγουστο και δεν διενεργείται καμία διαδικασία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στην ειδική πλατφόρμα e-auctions των συμβολαιογράφων έχουν αναρτηθεί 4.080 πλειστηριασμοί κατοικιών έως το τέλος τους χρόνου και συνολικά 9.775 ακίνητα. Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες ακίνητα, ακόμα και πρώτες κατοικίες, θα βγουν στο σφυρί τους επόμενους μήνες, με τους δανειολήπτες να έχουν στα χέρια τους πολύ συγκεκριμένα «όπλα» για να αμυνθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages