ΜΕΤΕΩΡΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ..η Δυτική Μεσσηνία από το τεράστιο υγειονομικό κενό σε Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΜΕΤΕΩΡΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ..η Δυτική Μεσσηνία από το τεράστιο υγειονομικό κενό σε Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά

 


Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Μεσσηνία νοσεί! Περιοχές όπως η Μάνη και η Ανατολική Πυλία που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα δεν είναι οι μόνες αφού και ο δυτικός άξονας του νομού φαίνεται πως βρίσκεται στην ίδια, αν όχι και χειρότερη, μοίρα.

Κωμοπόλεις όπως αυτή των Γαργαλιάνων αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει γιατρό για να καλύψει το παραμικρό περιστατικό αφήνοντας «γυμνή» μια ολόκληρη περιοχή. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν φυσικά και στο όμορο Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών παρά την αναβάθμιση εξοπλισμού...

Την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση Best ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης προαναγγέλλοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος.

Ανησυχεί η «Έρις», 70% αύξηση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία

Η νέα παραλλαγή «Έρις» του κορωνοϊού απασχολεί έντονα τελευταία την επιστημονική κοινότητα. Λόγω των καλοκαιριών διακοπών και εκδηλώσεων οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα έξαρση τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στην καθημερινότητα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, η νέα παραλλαγή είναι μεν μεταδοτική παρουσιάζει ωστόσο «νοσηρότητα ελαφριάς μορφής» γεγονός που την καθιστά λιγότερο ανησυχητική.

Στον αντίποδα, ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το γεγονός πως σε όλη την επικράτεια οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 70% με τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου να σημειώνει πως το ήδη «πληγωμένο» Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα είναι θέση να αντέξει επιπλέον πίεση «στην επαρχία έχουμε σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να αντέξει άλλη επιβάρυνση» αναφορικά με την πιθανότητα νέου εμβολίου το προσδιόρισε περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages