ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Τα πανηγύρια μας ή για τα πανηγύρια! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Τα πανηγύρια μας ή για τα πανηγύρια!

 


Του Περικλή Κανελλόπουλου  

 
Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τι γίνεται με τα πανηγύρια στην περιοχή μας. Παρατηρώντας τα τεκταινόμενα στα (παραδοσιακά) πανηγύρια των χωριών μας πραγματικά μένεις άφωνος.
 Δεν μπορεί τα πανηγύρια που διοργανώνονται, στις ίδιες ημερομηνίες που διεξάγονταν τα παραδοσιακά πανηγύρια να έχουν μετεξελιχθεί σε τόσο κακής ποιότητας βραδιές μουσικής . 
Πώς έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση του τόπου μας. Δεν υπάρχει καμία τοπικότητα και καμία παραδοσιακή συνέχεια στην μουσική!
 
Επικρατούν γενικά τα σκυλοδημοτικά με το μονότονο ρυθμό και την υποτιθέμενη σύνχρονη - μοντέρνα (παραδοσιακή) μουσική. Ίσως εκφράζουν την λαϊκότητα της εποχής που σίγουρα όμως δεν έχει καταξιωθεί ακόμα! 
Πολλά από αυτά τα πανηγύρια είναι στην πραγματικότητα υπαίθρια σκυλαδικα , με λουλούδια, σαμπάνιες ακόμη και πιάτα!!!
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι καν στο μέσο όρο αντίληψης, μπορώ όμως να δεχτώ  την  κατάσταση αυτή ως αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με σκοπό το κέρδος, αλλά σε καμία περίπτωση όταν εμπλέκεται στη διοργάνωση Δήμος ή "πολιτιστικός" ή "αθλητικός" σύλλογος! 
Νομίζω πρέπει να σεβαστούμε τα πανηγύρια μας , γιατί είναι μια συνέχεια που έρχεται από το παρελθόν και αυτό είναι ακριβώς η παράδοση. Ας σεβαστούμε το παρελθόν μας. 
Ας αφιερώσουμε μια μέρα του χρόνου στην αμιγώς παραδοσιακή μας μουσική! 
Είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους μας !
Ας αναλογιστούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι Δήμοι και η πολιτεία την ευθύνη που φέρουν!!!
 
Καλή διασκέδαση & του χρόνου καλύ-φωνα!
 
Σημ. Εννοείται ότι υπάρχουν λίγες αξιόλογες εξαιρέσεις , σε κάποια συνήθως μικρά χωριά!!! 
 
Κανελλόπουλος Περικλής
Ρίπεσι Τριφυλίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages