Το χωριό της Τριφυλίας για «μεθυστικές» διακοπές με το φαράγγι και τους σταλακτίτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Το χωριό της Τριφυλίας για «μεθυστικές» διακοπές με το φαράγγι και τους σταλακτίτες

 


Το χωριό Ράχες του Δήμου Τριφυλίας είναι χτισμένο σε ύψωμα με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, κοντά στην Κυπαρισσία, όντας πλαισιωμένο από καταπράσινους απέραντους ελαιώνες.

Συνδέεται με δύο ασφαλτόδρομους άμεσα με τον Εθνικό δρόμο Πύργου – Κυπαρισσίας οι οποίοι πέρα από αυτόν οδηγούν στις παραλίες της περιοχής.

Ότι πρέπει για «μεθυστικές» διακοπές, καθώς το χωριό φημίζεται για το κρασί που παράγεται σε αυτό και το καλό λάδι της περιοχής.Ράχες θέα

Αξιοθέατα

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς, ο οποίος ανήκει στην Υστεροελλαδική εποχή. Μπορούμε να διακρίνουμε τμήματα τείχους καθώς και τρείς θολωτούς τάφους, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.

Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, βρίσκεται το Φαράγγι με τους σταλακτίτες, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο τους θερινούς μήνες για πεζοπορία και πικ-νικ.

Βίντεο: Kostas Gertzos

Φαγητό και διαμονή

Γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και ψησταριέςΔιαθέτει επίσης εξαιρετικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας.

Στη βόρεια είσοδο θα βρείτε ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων με pool bar πού μπορείτε να απολαύσετε την φανταστική θέα προς την γαλάζια θάλασσα και την Κυπαρισσία με ένα ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages