Παράταση διαγωνισμού για σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Μεσσηνία και Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Παράταση διαγωνισμού για σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Μεσσηνία και Πελοπόννησο

 


Παρατάθηκε ο διαγωνισμός του έργου «Κατασκευή έργων υποδομής Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», καθώς μεταφέρθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2024 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών είναι πλέον προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 5,9 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), που έχει να κάνει με την κατασκευή επτά (7) μόνιμων Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), σε διάφερες περιοχές της Πελοποννήσου.

Θα γίνουν δομές στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στους Αγίους Θεοδώρους, στο δήμο της Βόρειας Κυνουρίας, σε θέση εκτός του ορίου οικισμού του Άστρους, στο δήμο της Νότιας Κυνουρίας (σε θέση εκτός σχεδίου, στο Λεωνίδιο), στο δήμο Μονεμβασίας (σε θέση εκτός σχεδίου, στους Αγίους Αποστόλους Βοιών), στο δήμο της Δυτικής Μάνης ( Προσήλιο Λεύκτρου), στο δήμο Ελαφονήσου (εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου) και στο δήμο της Καλαμάτας (εκτός ορίου οικισμού Αντικαλάμου).

Έχει εγκριθεί και η ένταξη στο πρόγραμμα, άλλων οκτώ (8) Σταθμών Μεταφόρτωσης, που θα εξυπηρετούν τους δήμους Μονεμβασίας, Γορτυνίας, Επιδαύρου, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων, Επιδαύρου, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος και Ερμιονίδας.

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι μία επένδυση, ύψους 152 εκατ. ευρώ (62,5 εκατ. ευρώ η επιδότηση του ΕΣΠΑ).

Περιλαμβάνει τρεις (3) Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, καθώς και τρεις Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Για να ολοκληρωθεί το έργο των υποδομών, θα πρέπει να κατασκευαστούν και οι υπόλοιποι, επτά Σταθμοί Μεταφόρτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages