Οργή συνταξιούχων ΕΦΚΑ Μεσσηνίας για τους πλειστηριασμούς: «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Οργή συνταξιούχων ΕΦΚΑ Μεσσηνίας για τους πλειστηριασμούς: «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία»


 Δελτίο Τύπου

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 βγάζουν στον πλειστηριασμό την μοναδική κατοικία ηλικιωμένης, που το μόνο της εισόδημα είναι η επιδότηση από τα ΚΕΑ.

Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11,30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK στον  πεζόδρομο της οδού Αριστομένους.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και τα funds είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι ή χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους. Η αγριότητα έφθασε στο απόγειό της. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες συλλήψεων οικογενειών. επειδή δεν δέχτηκαν να εγκαταλείψουν το πατρικό τους σπίτι, το οποίο είχε αγοραστεί από FUND

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να στηρίξει τις οικογένειες αυτές που πετάχτηκαν ή κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο. Δεν μπορούν στο όνομα της προστασίας της κερδοφορίας των τραπεζών και των funds άνθρωποι, πολύ περισσότερο ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι, άνεργοι, παιδιά να πετιούνται στον δρόμο, γεγονός που αποτελεί ό,τι πιο προσβλητικό και επικίνδυνο για την αξιοπρέπειά τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Τράπεζες και funds έχουν ενισχυθεί επανειλημμένα με την καταλήστευση του ελληνικού λαού με δεκάδες δισ. με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις στα χρόνια της κρίσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

– Να σταματήσει αυτό το αίσχος και πιο συγκεκριμένα να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις σε ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες και σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

– Να ακυρωθεί κάθε πράξη που τους αφαιρεί την ιδιοκτησία. Σε περίπτωση που τα σπίτια έχουν ήδη αγοραστεί με πλειστηριασμό να επιστραφούν τα χρήματα στους αγοραστές από τα funds.

– Να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση δωρεάν και ασφαλής κατοικία σε όλες αυτές τις οικογένειες.

– Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας και οι επαγγελματικοί χώροι των αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages