Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Ανάπλαση Πλατείας Φιλιατρών – Έργα βιτρίνας χωρίς ουσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Ανάπλαση Πλατείας Φιλιατρών – Έργα βιτρίνας χωρίς ουσία


 Η  σχετική ανακοίνωση

Είναι πρόκληση σε μια περίοδο, που οι αγρότες είναι στα μπλόκα και διεκδικούν μέτρα και έργα μείωσης του κόστους παραγωγής η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της στις 5-2-2024 να εγκρίνει και μάλιστα ομόφωνα τη διενέργεια διαγωνισμού και τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο βιτρίνα ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών προϋπολογισμού 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Να δημοπρατεί ένα έργο παρά τις διαφωνίες της τοπικής κοινωνίας, ενάντια στις αποφάσεις του προηγούμενου Τοπικού και Δημοτικού Συμβουλίων και άλλων φορέων και χωρίς τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής να γνωρίζουν τις αλλαγές που έχουν γίνει στην αρχική μελέτη, για να τύχει της έγκρισης της Αρχαιολογίας Νεότερων Μνημείων στις 3-10-2023, πέντε μέρες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Εμείς επιμένουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη από έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Οι πόροι πρέπει να κατευθυνθούν σε έργα ύδρευσης, άρδευσης, αγροτικής οδοποιίας, σε μέτρα στήριξης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που είναι υποστελεχωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Χρόνια τώρα είναι έτοιμο το Φιλιατρινό Φράγμα και ακόμα να κατασκευαστούν τα δίκτυα άρδευσης για να μειωθεί το καλλιεργητικό κόστος και να ανακουφιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας.

Ειδικοί επιστήμονες κρούουν ήδη το καμπανάκι κινδύνου για το πόσιμο νερό των Φιλιατρών λόγω νιτρορύπανσης.

Το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών για πολλά χρόνια βρίσκεται υπό εγκατάλειψη, ενώ θα μπορούσε να συντηρηθεί να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό ώστε μαζί με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας να αποτελέσουν πραγματικά στηρίγματα του αγρότη με αναλύσεις υδάτων, εδαφών κλπ.

Εμείς θεωρούμε ότι τα 3,3 εκατ. ευρώ και όχι μόνο πρέπει να κατευθυνθούν σε τέτοια έργα, που να ικανοποιούν επείγουσες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και όχι σε έργα βιτρίνας και φρου-φρου και αρώματα και μάλιστα με ετσιθελισμό και με αδιαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages