Αντιδιαβρωτική προστασία στο Καλονερό απο τη Νομαρχία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδιαβρωτική προστασία στο Καλονερό απο τη Νομαρχία

ΕΝΑ έργο θωράκισης της παράκτιας ζώνης στο Καλονερό με δειγματοληψίες θαλάσσιων αλλά και παράκτιων ιζημάτων από συγκεκριμένες θέσεις στο Καλό Νερό του Δήμου Αυλώνος, συλλέγησαν πρόσφατα στο πλαίσιο εκπόνησης σχεδίου για την αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής. Τα δείγματα έχουν προορισμό σε γεωτεχνικό εργαστήριο για να γίνει επεξεργασία τους. Την περιοχή επισκέφθηκε πρόσφατα ο αντινομάρχης Υποδομών Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Ιωάννη Φιλντίση, τους αντιδημάρχους Αλέξανδρο Γκόγκα και Χριστίνα Γκόγκα, καθώς και τη συνεργάτιδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μαριλένα Φράγκου.
Μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, του Δήμου Αυλώνος και της Αναπτυξιακής Εταιρείας έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση σχεδίου αντιδιαβρωτικής προστασίας του Δήμου Αυλώνος, με φορείς χρηματοδότησης τη Νομαρχία και το Δήμο Αυλώνος. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 197.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, για το έργο έχει συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο η Τοπογραφική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Ειδικότερα, έκανε όλες τις απαραίτητες τοπογραφικές και βυθομετρικές αποτυπώσεις που αφορούν στην περιοχή στο Καλό Νερό, η οποία έχει υποστεί από την κακοκαιρία σημαντική θαλάσσια διάβρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages