Σεισμογράφος στη πόλη απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Σεισμογράφος στη πόλη απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο

ΕΝΑ νέο δίκτυο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας διαθέτει η Μεσσηνία μετά την τοποθέτηση νέων σεισμογράφων που εγκατέστησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στη Κυπαρισσία βρέθηκε σήμερα ο Καθηγητής Σεισμολογίας κ. Γεράσιμος Χουλιάρας για την τοποθέτηση σεισμογράφου στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης ενώ ακολούθησε το μεσημέρι συνάντηση του Δημάρχου με τον Νομάρχη για το παραπάνω θέμα.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης καλσωρίζοντας τον Καθηγητή στο Λαογραφικό Μουσείο με την ομάδα του που εγκατέστησε τον σεισμογράφο εξέφρασε την γνώμη ότι 'ο Δήμος απο την πρώτη στιγμή στέκεται αρωγός στο Εθνικό Αστεροσκοπείο για τη σεισμική παρακολούθηση της περιοχής μας' και εξήγησε ότι 'με τον κ. Καθηγητή εκφράστηκε και η άποψη για την διεξαγωγή μιας ημερίδας με καλεσμένους επιστήμονες και του Πολυτεχνείου για την ενημέρωση του κοινού και των αρχών πάνω στο πρόγραμμα που υλοποιείται'.
Ο Καθηγητής Σεισμολογίας κ. Χουλιάρας μιλώντας υποστήριξε ότι 'το δίκτυο σεισμογράφων νέου τύπου έχει εγκατασταθεί σε Μεσσηνία και προχωρά στην Ηλεία και στο Ιόνιο για παρακολούθηση του σεισμικού τόξου' θεωρώντας ότι 'οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς οι επιστήμονες έχουν αναλύσει στις Αρχές τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουν όπως η στατική επάρκεια των κτιρίων και δημοσίων υπηρεσιών καθώς οι κατασκευές μας προστατεύουν απο τα ταρακουνήματα του Εγκέλαδου'.
Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 τόνισε ότι 'το πρόγραμμα που υλοποιεί η Νομαρχία θα συνεχιστεί τόσο με το Εθνικό Αστεροσκοπείο όσο και με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όπου έχουν εγκατασταθεί σεισμογράφοι κατά μήκος της ΝΔ Πελοποννήσου και μέχρι τα Στροφάδια ώστε οι επιστήμονες να αφουγκράζονται το υπέδαφος' συμπληρώνοντας ότι 'εμείς απο την πλευρά μας θα παρέχουμε αμέριστη βοήθεια στο κ. Χουλιάρα για το πρόγραμμα που εκπονείται και θεωρούμε σημαντική την συνεργασία καθώς η περιοχή μας αποτελεί ένα μεγάλο σεισμικό Εργαστήριο' για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages