Συνάντηση ΕΝΑΕ με αντιπροσωπεία Νομαρχών για την Ιόνια Οδό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση ΕΝΑΕ με αντιπροσωπεία Νομαρχών για την Ιόνια Οδό

15/11/2009
Συνάντηση συνεργασίας είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας) κ. Δημήτρη Δράκου με τους Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Λευκάδας, Πρέβεζας και Κέρκυρας για την τουριστική ανάπτυξη του άξονα της Ιόνιας Οδού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΑΕ κατόπιν αιτήματος του Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου. Κατά την συνάντηση οι Νομάρχες ομόφωνα δήλωσαν ότι ο Δυτικός άξονας Β-Ν (τμήμα του είναι η Ιόνια Οδός) θα αποτελέσει τη «ραχοκοκαλιά» της συγκοινωνιακής υποδομής της Δυτικής Ελλάδας στη διαδρομή Καλαμάτα – Πύργος – Πάτρα – Ρίο – Αντίρριο – Αμφιλοχία (σύνδεση με Λευκάδα) – Άρτα – Ιωάννινα – Κακαβιά αλλά και Ηγουμενίτσα εκεί που ο Δυτικός Άξονας συναντά την Εγνατία Οδό.
Όνειρο δεκαετιών
Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού είναι ένα έργο που η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος ανέμενε δεκαετίες καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τον όγκο της κίνησης που δέχεται, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης και επιπλέον θα δώσει δυνατότητα επικοινωνίας της χώρας με άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Ταυτόχρονα θα δώσει την δυνατότητα ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης σε μια περιοχή από τις οικονομικά ασθενέστερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντική υστέρηση με όλους τους δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών και ασφαλούς μετακίνησης με ταχύτητα και άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages