Ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κυπαρισσίας

Το καυτό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. σε χυθεσινή του συνεδρίαση αφορούσε την Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2010 όπου κατατέθηκαν προτάσεις από τα 10 δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλεψη 140.000 ευρώ σε ενιαίο κωδικό για καθαρισμό Δήμου και διαμερισμάτων κοινόχρηστων χώρων με σταδιακή δημοπράτηση του έργου ενώ μια ακόμα αλλαγή αφορά τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων στα διαμερίσματα και την πόλη ύψους 500.000 ευρώ και δημοτικών οδών ύψους 200.000 ευρώ ακόμα και σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους με μια συνολική μελέτη. Προβλέπει τα 5,1 εκ. ευρώ για τον Βιολογικό και ποσό για την ανάπλαση καλντεριμιών με χωνευτή πέτρα στην Παλιά Πόλη. Προβλέπει εργασίες στο Δημοτικό μέγαρο για ανελκυστήρα στο παλιό κτίριο και 40.000 ευρώ για την ΔΕΥΑΚΥ και διάνοιξη δρόμου για τον Βιολογικό από την εθνική οδό.
Τέθηκαν θέματα που αφορούν τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης με καθαρισμό και συντήρησή τους ενώ έγιναν προτάσεις για διάφορα έργα και τα μηχανήματα του Δήμου. Επίσης θα αναλυθούν σε άλλη συνεδρίαση τα ποσά για κάθε διαμέρισμα και μετά από συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια.
Σε ότι αφορά το 1ο θέμα το Σώμα ασχολήθηκε με την τροποποίηση του Προυπολογισμού του Δήμου για το 2009 και ομόφωνα έγινε η αποδοχή απο το Σώμα για την ενίσχυση του κωδικού μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου. Το 3o θέμα αφορούσε τον Ορισμό επιτροπής επιλογής για προσωπικό Μερικής Απασχόλησης όπου ορίστηκαν 3 υπάλληλοι του Δήμου και μέχρι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων όπου έχουν υποβληθεί περίπου 50 αιτήσεις και θα καλύψουν ανάγκες του Δήμου με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αφορούν συνολικά 30 άτομα και οι πόροι προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages