Συρίκνωση εδρών για τη Μεσσηνία με το νέο εκλογικό νόμο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Συρίκνωση εδρών για τη Μεσσηνία με το νέο εκλογικό νόμο

3/12/2009
ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΙ την Μεσσηνία απο τις 5 στις 3 έδρες ο νέος εκλογικός Νόμος και αν αναλογιστούμε ότι κάποτε διέθετε 7 έδρες κατανονούμε ότι πλέον οδηγούμαστε σε απομονωση της φωνής στην ύπαιθρο καθώς μειώσεις έχουμε σε όλη την Πελοπόννησο.
Η Πολιτεία θέλει να εφαρμόσει το νόμο με βάση την ελληνική πραγματικότητα το γερμανικό μοντέλο θα επιφέρει μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό και κομματικό τοπίο, και θα επιβάλει νέα δομή στην πολιτική ιεραρχία, μεταξύ δημάρχου-βουλευτή-αιρετού περιφερειάρχη.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ (και η Ν.Δ. ενδεχομένως) επιθυμούν να προσλάβουν από το γερμανικό εκλογικό νόμο, εκείνα τα λειτουργικά στοιχεία, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος, (ο τρίτος εντός μιας και μόνο εξαετίας), να δίδει μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Το «δώρο» για το πρώτο κόμμα θα παραμείνει στις 40 έδρες, εάν ο εκλογικός νόμος ψηφιστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα αυξηθεί στις 50 έδρες εάν τον ψηφίσουν μαζί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Σε αυτή την περίπτωση, εάν δηλαδή συγκεντρώσει αυξημένη πλειοψηφία, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Στο νέο εκλογικό νόμο θα διατηρηθεί το «κατώφλι» εισόδου στη Βουλή στο 3%, και όχι 5% όπως ισχύει στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages