Καυτή επιστολή για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Καυτή επιστολή για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

22/12/2009
ΚΑΥΤΗ επιστολή με αντικείμενο την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στην Υπουργό Υγείας Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό Υγείας Κα Φώγη Γενηματά επισημαίνοντας τα προβληματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή από την έλλειψη ιατρών.
Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι 'Με το έγγραφο υπ' Αριθ. Πρωτ 50/20-4-2009 του Συλλόγου μας απαιτούσαμε από το υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης την κάλυψη κενών θέσεων (Μικροβιολόγου, Παιδιάτρου, Ακτινολόγου, καθώς και τον Εκσυγχρονισμό του Οδοντιατρείου και την παροχή οδοντιατρικών Υπηρεσιών σε όλους τους Αγρότες) στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.
Για λόγους κοινωνικοιστορικούς σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών στεγάζεται στο πρώην Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατρών, δημιούργημα των Φιλιατρινών Μεταναστών στην Αμερική το οποίο κατάργησε η μη κεκαλυμένη πολιτικά χούντα. Για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς είχε κάνει αναφορά στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 4-5-2009.
Στην αναφορά του κ. Κουσελά Απάντησε το Υπουργείο ως εξής:
α.) Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για πρόσληψη Μικροβιολόγου
β.) Αναμένονται προσλήψεις Παθολόγου και Παιδιάτρου
γ.) Αναμένεται ολοκλήρωση της μελέτης ανακαίνισης και επισκευής του Κέντρου Υγείας.
δ.) Υπαρχόντων δύο οδοντιάτρων υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το παλίο με νέο σύγχρονο οδοντιατρείο.
Σχετικά με τα παραπάνω και την πάγια τακτική της προηγούμενης Κυβέρνησης τα πάντα ήταν σε διαρκή παρακολούθηση και εξέλιξη, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία παραγωγή έργου ώστε ο Αγρότης και δη ο συνταξιούχος του ΟΓΑ των 250 ευρώ να πηγαίνει στους ιδιώτες γιατρούς. Απαιτούμε λύση του προβλήματος γιατί αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης και μάλιστα μιας κυβέρνησης που λέει - θέλει ότι απέχει παρασάγγας από τον νεοφιλελευθερισμό και την Υγεία την θεωρεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα....'

1 σχόλιο:

X-treme είπε...

Ευχαριστούμε το Radio 936 που αναδημοσίευσε απο το Φιλιατρά News το θέμα που είχαμε αναρτήσει στις 19 Δεκεμβρίου.

http://filiatranews.blogspot.com/2009/12/blog-post_6353.html

Φιλιατρά News
Αυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε

Pages