Η χειρότερη χρονιά για το ελαιόλαδο ομολογούν οι παραγωγοί - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η χειρότερη χρονιά για το ελαιόλαδο ομολογούν οι παραγωγοί

11/12/2009
ΥΠΟΤΟΝΙΚΕΣ εξακολουοθύν να παραμένουν οι τιμές του ελαιολάδου σε περιοχές της Τριφυλίας παρά την μεγάλη παραγωγή η όμως συνδυάζεται και με τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις καθώς οι παραγωγοί προτίμησαν να προβούν νωρίς στην ελαιοσυγκομιδή χωρίς καν να ωριμάσει ο καρπός φοβούμενοι τις καιρικές συνθήκες κατά γενική εκτίμηση των ελαιοτριβέων της περιοχής.
Στα Φιλιατρά όπου η παραγωγή παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Παναγόπουλος που διαθέτει ελαιοτριβείο εδώ και 3 δεκαετίες 'υπάρχει μια βιασύνη των παραγωγή πριν καν ωριμάσει ο καρπός με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να είναι χαμηλές καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων οδήγησε αρκετό κόσμο στα ελαιοπερίβολα αλλά η καλύτερη εποχή για συγκομιδή είναι μετά τις 15 Δεκεμβρίου κατά γενική ομολογία' για να προσθέσει ότι 'αυτό που μας απασχολεί περισσότεροι είναι οι καθοδικές τιμές στο λάδι που κινούνται στα 2,30 ευρώ το πολύ με αποτέλεσμα να μην μπορει να κινηθεί η αγορά τις εορταστικες ημέρες αλλά και οι επιδοτήσεις που έχουν καθυστερήσει αρκετά απο κάθε άλλη χρονιά οπότε φέτος θα λεγαμε ότι θα είναι η χειρότερη χρονιά για το προιόν μας'.
Ο κ. Παναγιώτης Σαράντος απο τη Κυπαρισσία μας εξήγησε ότι 'φέτος υπάρχει περισσότερη δουλειά αλλά οι αποδόσεις κινούνται χαμηλά με άγουρες ελιές σε ορισμένες περιπτωσεις εκτός ορισμένων ορεινών περιοχών με αποτέλεσμα να βλέπουμε στο τσουβάλι απο 6,5 μέχρι 7 απόδοση κατι που φυσικά δεν ικανοποιεί κανέναν' για να υπογραμμίσει ότι 'οι τιμές αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι κινούνται στα επίπεδα των 2,20 ευρώ το κιλό με 2,25 ευρώ και όπως καταλαβαίνουμε οι αγρότες με τέτοιες τιμές δεν κάνουν καν τον κόπο να βγάλουν τα έξοδά της καλλιέργειας και των εργατών για συγκομιδή'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages