Master plan στο λιμάνι και έργα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Master plan στο λιμάνι και έργα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη είχε χθές το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στην Κυπαρισσία. Κατά τη συνάντησή τους τέθηκαν επι τάπητος θέματα που αφορούν την περιοχή και συνοπτικά αναφέρονται στη μελέτη για τα όμβρια ύδατα στο δρόμο Κυπαρισσία – Τερψιθέα, στην κατασκευή πεζόδρομου από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας έως τις εργατικές κατοικίες, στις προγραμματικές συμβάσεις για την πόντιση τεχνητού ύφαλου, και ανάπτυξη ενός Masterplan για το λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Πιο αναλυτικά, στο τμήμα του Εθνικού δρόμου Κυπαρισσία – Τερψιθέα, και ειδικότερα στην περιοχή της Τερψιθέας, λόγω του ότι δεν υπάρχουν αύλακες απορροής κατά μήκος του οδοστρώματος, εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα πλημμυρίσεων εκατέρωθεν του δρόμου. Με πρωτοβουλία της ΝΑΜ, έχει ήδη επισκεφθεί μελετητής την εν λόγω περιοχή και έχει συλλέξει τα πρώτα στοιχεία για τη σύνταξη μελέτης, που θα αφορά σε 2 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου, για την οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρίσεων.
Επίσης, πρόθεση της ΝΑΜ είναι να διαπλατυνθεί ο δρόμος μεταξύ του Γυμνασίου Κυπαρισσίας έως τις εργατικές κατοικίες. Η διαπλάτυνση αποσκοπεί στην κατασκευή πεζόδρομου. Ο Δήμος Κυπαρισσίας έχει ήδη ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο μέρος τη διαπλάτυνση του δρόμου, τοποθετώντας και τοιχεία αντιστήριξης όπου κρίθηκε απαραίτητο. Για την ολοκλήρωση του έργου, απομένει να πραγματοποιηθεί μελέτη για το υπολειπόμενο , από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΝΑΜ, ώστε να εγκατασταθεί και ο ηλεκτροφωτισμός αλλά και η τελική επίστρωση του δρόμου.
Ακόμα, αναφέρθηκαν στην διαμόρφωση του Masterplan για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, το οποίο θα γίνει επί της μελέτης που πραγματοποιείται από το ΕΜΠ, υπό τον κ. Μουντζούρη, και που αφορά στη επίλυση του θέματος του έντονου κυματισμού μέσα στη λιμενοδεξαμενή. Το Masterplan σχετίζεται με τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, καθώς το λιμάνι θα έχει και το ρόλο του αλιευτικού καταφυγίου αλλά και το χαρακτήρα του τουριστικού λιμανιού. Τέλος, αναφέρθηκαν στην προγραμματική σύμβαση για το θέμα της πόντισης των τεχνητών υφάλων. Απαιτούνται τέσσερις μελέτες προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο για χρηματοδότηση από το ΕΠΑΛ ή από άλλο πρόγραμμα που μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοιου είδους δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages