Ξεμπλοκάρει το Γαργαλιάνοι- Ρωμανού μετά απο παρέμβαση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξεμπλοκάρει το Γαργαλιάνοι- Ρωμανού μετά απο παρέμβαση

Θετικά απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος κατέδειξε την μεγάλη προτεραιότητα να διασωθεί το έργο Γαργαλιάνοι- Ρωμανός, που βρίσκεται τελματωμένο εδώ και πολλούς μήνες, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης, στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του σε επιχειρηματίες και εμπορικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών, έθεσε ως κορυφαίο παράδειγμα στην αναπτυξιακή του ατζέντα το ζήτημα της ορθής εκτέλεσης των έργων. Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοίδη να βρεθεί σήμερα κιόλας το 1,5 εκατ. Ευρώ που λείπει προκειμένου να διασωθεί ένα σημαντικό έργο αξίας 17 εκατ. 800 χιλιάδων ευρώ και αφορά τον οδικό άξονα Κυπαρισσία- Φιλιατρά- Πύλος. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ειδικότερα στο δρόμο Γαργαλιάνοι- Ρωμανός , μήκους περί τα 12 χλμ και άλλα 4 χλμ επαρχιακών δρόμων, το οποίο αν και είχε ενταχθεί το 2006, με προοπτική να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα να χαθεί.
Η απάντηση του κ. Χρυσοχοίδη ήταν άμεση. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα εξασφαλίσει το 1,5 εκατ. Ευρώ, που σήμερα λείπει, προκειμένου να διασωθεί το έργο, το οποίο θα βελτιώσει εξαιρετικά την οδική προσβασιμότητα στην περιοχή Κυπαρισσία- Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages