"Κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή" !! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή" !!

Με την ανικανότητα των αρχών να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους φοροφυγάδες και όσους με λάθη ή παραλείψεις ζημίωσαν την ελληνική οικονομία ασχολήθηκε το ΔΝΤ, καθώς κρίνει πως οι διαμαρτυρίες των πολιτών ενάντια στα σκληρά μέτρα κλιμακώνονται.
Όπως διαβάζουμε στο «Έθνος της Κυριακής», κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου οι εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την ελληνική οικονομία τόνισαν την ανάγκη να αποκτήσει Μνημόνιο δικαιότερο χαρακτήρα και κοινωνική αποδοχή, καθώς οι πολίτες διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο για τα μέτρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπογραμμίστηκε ότι για να γίνει κοινωνικά αποδεκτό το Πρόγραμμα θα πρέπει να κατανέμονται τα βάρη ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική ισχύ των πολιτών και να παταχθεί άμεσα η φοροδιαφυγή. Μάλιστα, για το δεύτερο ζήτημα δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.
«Πώς είναι δυνατόν να περικόπτονται οι μισθοί και οι μεγαλοφοροφυγάδες να εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και να παραμένουν ανενόχλητοι σε αναμονή της εφαρμογής του νέου νόμου, που υποτίθεται ότι προβλέπει αυστηρότερες ποινές γι' αυτούς;», αναρωτήθηκε πηγή από το Ταμείο στην εφημερίδα. Όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να σταματήσει το καθεστώς ατιμωρησίας των φοροφυγάδων ώστε να σταματήσει ο κόσμος να πιστεύει πως μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν τα σπασμένα της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, σε σχέση με τα νέα μέτρα, το ΔΝΤ επισημαίνει πως θα πρέπει να στηρίζουν την ανάπτυξη, να προστατεύουν περισσότερο τους αδύναμους και να αναδιαρθρώνουν ουσιαστικά το Δημόσιο.«Κάντε επιτέλους μεταρρυθμίσεις» και «κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή», ήταν το μήνυμα του ανθρώπου του ΔΝΤ μέσω της εφημερίδας, αφού εκφράζονται φόβοι ακόμα και για ολική κατάρρευση του προγράμματος χωρίς την βοήθεια των πολιτών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages