Στον τοίχο οι βουλευτές για τα θέματα της Τσακώνας, Ολυμπίας και ΠΟΠ «Καλαμάτα» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Στον τοίχο οι βουλευτές για τα θέματα της Τσακώνας, Ολυμπίας και ΠΟΠ «Καλαμάτα»

Μαραθώνια διάρκεια είχε, καθώς διήρκεσε περισσότερες από 8 ώρες, η ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη σε βαρύ κλίμα με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο συναντήσεων – ανά περιφέρεια – βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τους υπουργούς Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Τη Μεσσηνία εκπροσώπησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Αρκαδίας Οδυσ. Κωνσταντινόπουλος, Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγ. Μανωλάκης, και Λακωνίας Λεων. Γρηγοράκος.
Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τους βουλευτές ενημέρωσαν ο υπουργός Δημ. Ρέππας και οι υφυπουργοί Σπ. Βούγιας και Ι. Μαγκριώτης. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα των δημοσίων έργων της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας ιδιαίτερα, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου, την πορεία του περιμετρικού της Καλαμάτας και των τμημάτων Παραδείσια – Τσακώνα και Ριζόμυλος - Κορώνη.
Αναζητούνται 40 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στον περιμετρικό
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ότι το απαιτούμενο ποσό για τις απαλλοτριώσεις του περιφερειακού της Καλαμάτας ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με την προσωρινή τιμή μονάδος. Ενδέχεται να αυξηθεί στο εφετείο, ενώ αναζητείται χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων.
Αύγουστο η παράκαμψη στο Παραδείσια – Τσακώνα
Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε επίσης ότι το Παραδείσια – Τσακώνα αναμένεται να παραδοθεί με παράκαμψη γύρω στον Αύγουστο και μέσα στο φθινόπωρο το σύνολο του έργου.
Στον «αέρα» η Ολυμπία Οδός
Στην ερώτηση της κας Γιαννακοπούλου για την πορεία των έργων της Ολυμπίας Οδού, υπενθύμισε το περίπλοκο του ζητήματος λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον Καϊάφα, ενώ η υπόθεση με τις απαλλοτριώσεις εκκρεμεί.
«Ανώριμο το Ριζόμυλος-Κορώνη» Όσον αφορά στο Ριζόμυλος – Κορώνη, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι η μελέτη δεν είναι ώριμη, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι τοπικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages