Την Πέμπτη κληρώνει για τις αγροτικές επιδοτήσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Την Πέμπτη κληρώνει για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Αύριο Πέμπτη, 17 Μαρτίου, αναμένεται να καταλήξουν οι υπουργοί Γεωργίας των κρατών μελών της Ε.Ε. στο τελικό κείμενο κοινών συμπερασμάτων για την κοινή αγροτική πολιτική μετά το 2013, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Οι γενικές κατευθύνσεις των υπουργών θα δοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συντάξει τις σχετικές νομοθετικές προτάσεις της για την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, τις οποίες θα παρουσιάσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Τα συμπεράσματα αυτά είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Γεωργίας σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής «Η ΚΑΠ προς το 2020», κατά τις οποίες προσδιορίστηκαν οι τρεις κύριοι συμπληρωματικούς στόχοι για τη μελλοντική μεταρρύθμιση της ΚΑΠ: βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.....
Επιπλέον, οι υπουργοί θα συζητήσουν τρεις αιτήσεις για έγκριση μεταλλαγμένων οργανισμών: του GHB614 βαμβακιού (που παράγεται από την Bayer), τον αραβόσιτο MON 89034 × MON 88017 (που παράγεται από τη Monsanto), καθώς και τον αραβόσιτο της σειράς 1507 (που παράγεται από την Dow και Pioneer). Στη συνέχεια θα συζητηθεί η απλοποίηση της ΚΑΠ και θα παρουσιαστεί έκθεση για τον γαλακτοκομικό τομέα. Θα ακολουθήσει η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και στη συνέχεια τους 27 θα απασχολήσουν οι υποψηφιότητες για το νέο γενικό γραμματέα του FAO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages