Σαρωτικός «Καλλικράτης » και στα Νοσοκομεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαρωτικός «Καλλικράτης » και στα Νοσοκομεία

Από την 1η Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ την 1η Ιουλίου θα υπάρχει σχετική απόφαση, τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.
Επιμένει να προκαλεί αντιδράσεις ο κ. Λοβέρδος, στο χώρο της υγείας λέγοντας ότι επί δεκαετίες βασίλεψε το πελατειακό κράτος και για το λόγο αυτό χρειάζεται οργάνωση. Η λύση για την οργάνωση του συστήματος είναι ο υγειονομικός χάρτης, εξήγησε.
Τους δείκτες του υγειονομικού χάρτη από γεωγραφική και οικονομική διάσταση παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι οδικές αρτηρίες και τα έργα υποδομής που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αρκετά στο χώρο της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται από πολίτες αρκετών περιοχών της χώρας.Όπως τόνισε επίσης ο κ. Κυριόπουλος ο ρυθμός βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας έχει μειωθεί. «Το σύστημα έχει λαχανιάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως, ενώ υπάρχουν καλοί γιατροί και σύγχρονος εξοπλισμός, τα μισά νοσοκομεία δεν λειτουργούν ικανοποιητικά.
«Αυτά που λειτουργούν εξαιρετικά καλά, είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία με πρώτο αυτό των Ιωαννίνων», πρόσθεσε.Όσον αφορά στη συμπεριφορά των πολιτών, παρατήρησε τέλος ότι η συζήτηση σχετικά με το κάπνισμα τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει τους καπνιστές και από 45,5% το 2006 φθάσαμε στο 35,8% το 2011, ενώ πτώση καταγράφεται και στη χρήση αλκοόλ, από 12,2% το 2006 στο 10,1% το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages