Μείωση 20% στον Πασχαλινό τζίρο.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μείωση 20% στον Πασχαλινό τζίρο..

Μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το 2010, ήταν ο φετινός πασχαλινός τζίρος στο λιανεμπόριο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Ειδικότερα, σημαντική πτώση κατέγραψε ο τζίρος στα είδη ένδυσης και υπόδησης, ο οποίος μειώθηκε κατά 25% φέτος, έναντι πτώσης 11% πέρυσι. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, όπου η κίνηση μειώθηκε περίπου κατά 15%.
Ο τζίρος στα είδη διατροφής μειώθηκε περαιτέρω από 5,5% πέρυσι στο -11% φέτος, ενώ στα οικιακά είδη στο -20% φέτος από -13% πέρυσι. Μικρότερη μείωση (-10%), σε σύγκριση με την περσινή πασχαλινή περίοδο, σημειώθηκε στα είδη δώρων και παραδοσιακών αγαθών, όπως λαμπάδες και παιχνίδια.
Όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΣΕΕ «οι δελεαστικές τιμές σε τρόφιμα, παιχνίδια, δώρα, ένδυση και γενικά οι προσφορές σε παραδοσιακά πασχαλινά είδη» δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς «ένας στους δύο έχει υποστεί δραματική μείωση εισοδήματος, ενώ 850.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι».
Αποδίδει παράλληλα τη συρρίκνωση του φετινού τζίρου στην απώλεια του δώρου και τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, που, σύμφωνα με την ίδια, είχαν ως αποτέλεσμα την αγορά αγαθών και δώρων μικρότερης αξίας ανά τεμάχιο.
Η διοίκηση της Συνομοσπονδίας εκφράζει την εκτίμηση ότι «τα πάθη του ελληνικού εμπορίου θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα και ότι η ανάσταση της αγοράς θα αργήσει να έρθει».
Διαμηνύει παράλληλα ότι ο εμπορικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος «να ακολουθήσει σιωπηρά μια διαδρομή προς το άγνωστο», αφού, όπως τονίζει, «η μέχρι σήμερα τακτική βλέποντας και κάνοντας έχει κουράσει αγορά και καταναλωτές, δεν έχει διορθώσει τα κακώς κείμενα και ούτε δείχνει να έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο ανακούφισης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από την ύφεση».
bobitgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages