Σε δεινή θέση οι βουλευτές με οργή πολιτών και εμπόρων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σε δεινή θέση οι βουλευτές με οργή πολιτών και εμπόρων

ΣΕ δεινή θέση βρέθηκαν τις ημέρες του Πάσχα σε όλη τη Μεσσηνία οι Κυβερνητικοί βουλευτές αντμετωπιζοντας όσοι κατόρθωσαν να επισκεφθούν ορισμένες περιοχές να αφουγκραστούν το μήνυμα απελπισίας που προβάλλουν οι πολίτες ώστε να ακουστούν στο υδροκέφαλος κράτος της Αθήνας. Ορισμένοι φοβούμενοι την μήνη του κόσμου απλά ήταν απών προκειμένου να μην εισπράξουν τις αντιδράσεις που όσο περνά ο καιρός κορυφώνεται.
1ον: Σε ορισμένες περιπτώσεις βουλευτής μπήκε σε καταστήματα στη περιοχή της Τριφυλίας και έπεσε όπως μάθαμε σε στέλεχος Εμπορικού Συλλόγου που πήγε να ευχηθεί αλλά έφυγε άρον άρον όταν άκουσε το ρήμα "Καλά δεν ντρέπεστε που ήρθατε να μας ειρωνευτείτε απο την στιγμή που καταστήματα βάζουν λουκέτο, απο την στιγμή που υπάρχει μηδενική ανάπτυξη, όταν ο τζίρος μειώνεται και μάλιστα οταν αγωνιούμε για τα παιδιά μας, όταν υπογράψατε μειωσεις παντού;"
2ον Σε πολλές περιοχές είδαμε βουλευτή -ευτυχώς- χαμηλών τόνων που απλά άκυογε τον κόσμο αλλά στις εκδηλώσεις το κοινό να μην χειροκροτεί πλέον με ζεστασιά αλλά με χαλαροο ρυθμό και απο ελάχιστα άτομα...Μάλλον οι εποχές των κλακαδόρων πέρασαν ανεπιστρεπτί... Το αρνητικό κλίμα ήταν εμφανές σε πολλές περιοχές καθώς στις ακολουθίες μετείχαν μόνο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δέιγμα του τι θα πρέπει να περιμένουμε εφεξής...
Ωστόσο διάβασα με προσοχή το σχόλιο απάντηση που έστειλε η κα Γιαννακοπούλου σε ιστοσελίδες σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απο την στιγμή που δεν υπάρχει ανάπτυξη απαντώντας οτι "Ωστόσο, άλλο η φοροδιαφυγή και άλλο η ανάπτυξη. Γιατί και όταν είχαμε ανάπτυξη, είχαμε τεράστια φοροδιαφυγή και από πολλούς. Τουλάχιστον, η ανάπτυξη που επιθυμούμε και η ανάπτυξη που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, δεν σχετίζεται απόλυτα με την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Η ανάπτυξη που επιθυμούμε θα πρέπει να είναι κερδοφόρα για τους Έλληνες πολίτες και για τα δημόσια ταμεία, μέσω της καταβολής του νόμιμου φόρου… Ειδικά, δε, η εισφοροδιαφυγή πλήττει καίρια και τα ασφαλιστικά ταμεία.Επιπλέον, σε συντριπτικό ποσοστό, οι πρακτικές της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής έχουν ως σκοπό το παράνομο κέρδος και αποδεδειγμένα, δεν διαπράττονται ούτε από χαμηλόμισθους, ούτε από χαμηλοσυνταξιούχους, ούτε γενικότερα από τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα.
Ειδικά, δε, το ποσοστό φοροφυγάδων ήταν αρκετά μεγαλύτερο την λεγόμενη περίοδο των «παχιών αγελάδων», παρά την περίοδο που διανύουμε… Κλείνοντας, προφανώς αναφέρομαι στα… κλεμμένα. Σε αυτούς, δηλαδή, που προσπορίζονται υπέρογκα παράνομα κέρδη, μεταξύ άλλων και φοροδιαφεύγοντας, με αποτέλεσμα ο ειλικρινής φορολογούμενος να αναγκάζεται να καταβάλλει όλο και περισσότερα...."

Ομως η αλήθεια είναι ότι τα κλεμμένα ΔΕΝ επιστράφηκαν ποτέ και ο μόνος που παραδέχθηκε ότι πηρε 200.000 μάρκα - ομιλώ για τον κ. Μαντέλη-έπεσε στα μαλακά με απόφαση της Δικαιοσύνης την οποία δεν σχολιάζουμε. Αν εμείς όμως κλέψουμε 200.000 ευρώ θα έχουμε άραγε την ίδια αντιμετώπιση με τον κ. Μαντέλη, δηλαδή να πληρώσουμε πρόστιμο 7.000 ευρώ να καταδικαστούμε με διετή αναστολή και να μας στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα για ένα χρόνο; Το αναφέρουμε διότι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Ελληνες φεύγουν για μετανάστες στην Τουρκία και την Ευρώπη αναζητώντας εργασία.
Και κατά τα άλλα κα Γιαννακοπούλου εσείς πήρατε το μισθό σας, το δώρο Πάσχα, τα αναδρομικά, τα εξτρά απο τις συνεδριάσεις αλλά οι πατεράδες μας πήραν...τον μπούλο. Μήπως αυτό δεν είναι επιχείρημα να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις των πολιτικών μας; Ι.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages