Κοινός βηματισμός για ανάπτυξη των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου- Νέστορος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κοινός βηματισμός για ανάπτυξη των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου- Νέστορος

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ της συνεργασίας μεταξύ όμροων Δήμων σε όλα τα επίπεδα επιβεβαιώνοντας ότι οι Καλλικρατικοί Δήμοι για να επιβιώσουν απαιτείται επαφή και αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων ήταν στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος στο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε ότι "ήταν μια συνάντηση επαφής και με κοινά ενδιαφέροντας καθώς μας συνδέει η ανάπτυξη του τόπου μας την οποία προσδοκούμε, μια περιοχή τουριστικά αναπτυσσόμενη σε ένα κοινό σχέδιο με νεά έργα και νεά προοπτική στους κατοίκους των περιοχών μας και έχουμε ήδη τουρισμό, ανάπτυξη, παραγωγή" προσθέτοντας ότι "η ΠΟΤΑ είναι μπροστά μας και μας καλεί να συνεργαστούμε " για να εξηγήσει ότι σε ερωτησή μας σχετικά με την συνεργασία των Καλλικρατικών Δήμων ότι "πρόθεση των Δημάρχων είναι να βρούμε κονά σημεια επαφής με κοινές δράσεις που μας απασχολεί έντονα" Για το θέμα των απορριμμάτων εξέφρασε την άποψη ότι "ο Δήμος Πύλου- Νέστορος απο τις 15 Ιανουαρίου πήρε απόφαση για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ αλλά και τον δεματοποιητή που έχει μεν προβλήματα στην λειτουργία του αλλά πιστεύω ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθει ώστε να βρεθεί κοινός χώρος με οριστική λύση απο την Περιφέρεια με άρτιο τρόπο διαχείρισης απορριμάτων ώστε να σωθούν οι περιοχές μας" Για το θέμα του τουρισμού ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν κοινά σημεία επαφής και βηματισμού "με ενιαία ταυτότητα και συνεργασία με παραγωγή και ανθρώπους και με τον κ. Κόλλια και τους συνεργάτες του όπως ο παρών Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης υπάρχει κοινό σημείο επαφής και βηματισμού και αυτό θα επιδιώξουμε στο μέλλον".

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κόλλιας προσφωνώντας ως συναγωνιστή και ως εξαίρετο φίλο τον κ. Καφαντάρη είπε ότι "η συνεργασία μας εντάσσεται στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που είχα πάρει για συνεργασία για κοινά βήματα μεταξύ των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και με την Πύλο εκτός απο κοινά σύνορα και ενδιαφέροντα, μας συνδέει η επένδυση της ΠΟΤΑ που εντάσσεται στο Δήμο μας και είναι φυσικό η έντονη συνεργασία' υπογραμμίζοντας ότι "προσβλέπουμε όχι μόνο σε Καλλικρατικές συνεργασίες αλλά και σε προσωπικές συνεργασίας γιατί οι θεσμοί υλοποιούνται μέσα απο πρόσωπα και εχω τονίσει ότι ο θεσμός αυτός δεν φαίνεται να μπορεί να καταξιωθεί, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπηρετούνται οι δημότες και ο τόπος μας και σε αυτό είμαστε ενταγμένοι και αφοσιωμένοι συζητώντας πολύ συχνά ολα αυτά τα θέματα...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages