ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΣΕΛΕΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΣΕΛΕΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση και η εθελοντική προσφορά στο μνημείο της φύσης που βρίσκεται στο Σελλέικο ποτάμι το Σάββατο απο τον Ομιλο Τριπυλιωτών φίλων του Αρκαδικού ποταμού που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι οι συλλογικές προσπαθειες κανουν θαύματα με ενότητα και σκληρή δουλειά. Πιο συγκεκριμένα μετά απο πρωτοβουλία του Συλλόγου όπως μας εξήγησε ο Προεδρος του Ομίλου κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος ότι 'είναι μια ιστορική ημέρα για την Τριπύλα και γενικά για την Τριφυλία εδώ στο Σελέικο ποτάμι, κύριο τροφοδότη του Αρκαδικού ποταμού, στην γέφυρα του Σελλά στα όρια του διαμερίσματος Δάρα σε ένα χώρο που αφιλοκερδώς μας παραχώρησε για 50 χρόνια προς χρήση ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Θεόδωρος Τσαλαμανδρής τον οποίο ευχαρισοτύμε με δικαίωμα μάλιστα παράτασης της χρήσης για άλλα 50 χρόνια αφού η μεγάλη προσφορά είναι μέγιστης αξίας" ευχαριστώντας τα μέλη του συλλόγου και τον κ. Νίκο Σπυρόπουλο για την παραχώρηση των χωματουργικών μηχανημάτων για την διάνοιξη λάκκων ώστε να φυτευθούν τα δέντρα. Εξήγησε ότι "θα ήθελα να σταθώ ελαρώς δεικτικός καυτηριάζοντας την στάση της Δημοτικής αρχής η οποία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για παραχώρηση της τσάπας ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και αυτό θα το εκτιμήσει ο κόσμος και κύριος σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε ένα πάρκο για τους περιπατητές του Σελέικου ποταμού που σήμερα έχει στραφεί στην φύση με ένα ποτάμι που διαθέτει στην πραγματικότητα μεγάλη βιοποικιλότητα την οποία μπορεί α διαπιστώσει ο επισκέπτης' . Μάλιστα υπογράμμισε ότι "αυτό οφείλεται στο μικροκλίμα της περιοχής που είναι εξαριετικό αλλά πάνω απο όλα να ευχαριστοήσουμε τους ανθρωπους που υιοθετούν και αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες όταν μέσα απο το υστέρημα πολλών μελών του Συλλόγου προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε ένα χώρο που θα αποτελέσει όαση αναψυχής για τον κόσμο".
Να σημειώσουμε ότι φυτεύτηκαν πλατάνια, κατάλπες, κερασιές, κουκοναριές, συκιες, χαρουπιές συνολικά 200 δέντρα αλλά ο Σύλλογος διατήρησε στον χώρο την άγρια φύση που δένει αρμονικά στην περιοχή χάρη στη συνδρομή των μελών. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ .Σαράντος Κουκούμης μίλησε για τις συλλογικές δράσεις στη προστασία του περιβάλλοντος ευχαριστώντας το Σύλλογο για την προσπάθεια που καταβάλλει συμπληρώνοντας ότι "η δουλειά που γινεται είναι πολύτιμη και δεν έχουμε παρά την υποστηρίξουμε τόσο με τις δικές μας δυνάμεις όσο και απο την πλευρά του Δήμου που θέλουμε να ξεφύγει απο τις αγκυλώσεις αγκαλιάζοντας το περιβάλλον και τον εθελοντισμό, εμείς συνδράσμουμε συμβολικά και θα το πράξουμε στο μέλλον για την αναβάθμιση της περιοχής που για όλους μας αποτελεί ζητούμενο καθώς η περιοχή είναι κατπαληκτική προσφέρεται μάλιστα για δράσεις ήπιας μορφής χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον". Ο Πρόεδρος του Κ.Δ. Αρμενιών κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος εξήγησε ότι μπορεί το χωριό του να μην ανήκε σε αυτή την περιοχή αλλά τον άγγιξε η προσπαθεια προκαλώντας οποιονδήποτε έχει αμφιβολία να δεί απο κοντά τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και τον κόσμο μαζί με τους τοπικούς άρχοντες για ανάδειξη της περιοχής. Ευχές απέδωσε στον Πρόεδρο του Συλλόγου και ο επι 8 συναπτά έτη πρόεδρος του Λυκοδεσίου Γιώργος Στρατικόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν και φορείς απο την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages