Υποπτα τα ΚΤΕΛ για μεγάλη φορδιαφυγή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Υποπτα τα ΚΤΕΛ για μεγάλη φορδιαφυγή

Στο στόχαστρο επιχειρηματιών εισήλθαν τα ΚΤΕΛ, με τους πρώτους να υποβάλλουν καταγγελίες για φοροδιαφυγή και παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, επισημαίνοντας πως προκαλείται ζημία στα κρατικά έσοδα.
Στις καταγγελίες, που αφορούν σε παραβίαση της νομοθεσίας περί ΦΠΑ από τα περισσότερα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, επισημαίνεται ότι τιμολογούνται υπηρεσίες προς τρίτους άνευ κομίστρου με μειωμένο και όχι με κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.
Οι καταγγέλλοντες, όπως επισημαίνεται στο "Βήμα", τονίζουν πως το μεταφορικό έργο των ΚΤΕΛ που εμφανίζει φοροδιαφυγή είναι η μεταφορά μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία από και προς σχολεία, καθώς και οι μονοήμερες σχολικές εκδρομές, δραστηριότητες που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ. Αναφέρουν μάλιστα ότι σε πολλά ΚΤΕΛ λειτουργούν γραφεία γενικού τουρισμού και διενεργούν μαθητικές εκδρομές με λεωφορεία ιδιοκτησίας τρίτων, χωρίς να τηρούν το ειδικό καθεστώς τιμολόγησης που διέπει τα πρακτορεία ταξιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages