Ανάσταση μετά από χρόνια το μικροβιολογικό εργαστήριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ανάσταση μετά από χρόνια το μικροβιολογικό εργαστήριο

Να ξαναλειτουργήσει, αφού παρέμεινε κλειστό για χρόνια, ετοιμάζεται το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, όπου τοποθετήθηκε γιατρός μικροβιολόγος, η οποία υπηρετεί και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σύντομα, αναμένεται και η προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να κάνουν μια απλή εξέταση, να μη χρειάζεται να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο.
Βέβαια, οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών είναι πολλές ακόμη, καθώς δε λειτουργεί το ακτινολογικό του εργαστήριο, ενώ δε διαθέτει παιδίατρο. «Έχει πράγματι ελλείψεις και προσπαθούμε να το στελεχώσουμε», λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, στο 'Θάρρος' ενώ προσθέτει: «Με το καινούργιο σύστημα του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, τα Κέντρα Υγείας θα παίξουν μεγάλο ρόλο, γιατί η κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξή τους. Θα αναβαθμιστούν».
Συστέγαση με το ΚΑΦΚΑ
Εν τω μεταξύ, σχεδιάζεται η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών στο κοντινό κτήριο του ΚΑΦΚΑ, το οποίο παραχωρεί γι’ αυτό το σκοπό δύο πτέρυγες. «Είμαστε στο στάδιο της μελέτης, για να μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών στο ΚΑΦΚΑ. Έτσι, και οι φιλοξενούμενοι του ΚΑΦΚΑ θα έχουν δίπλα τους γιατρό, και το Κέντρο Υγείας θα είναι σε καλύτερες συνθήκες, γιατί το κτήριο στο οποίο στεγάζεται τώρα, είναι πολύ παλιό και θέλει πολλά χρήματα για ανακαίνιση. Λέμε, επίσης, το παλιό Κ.Υ., που και αυτό ανήκει περιουσιακά στο ΚΑΦΚΑ, να αναβαθμιστεί, για να γίνει κέντρο κοινωνικής φροντίδας για υπερήλικες, κάτι σαν γηροκομείο», παρατηρεί ο κ. Μπόζος.
Πάρκο Υγείας και Πρόνοιας
Αναμένεται, δε, ο διορισμός οδηγών, για να λειτουργήσει ο σταθμός ΕΚΑΒ, όπως έχει ανακοινωθεί από καιρό, στα Φιλιατρά. Στόχος, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας ένα Πάρκο Υγείας και Πρόνοιας, για ιατρική κάλυψη και κοινωνική φροντίδα.
Τέλος, προχθές, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενέκρινε το αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου να γίνει μια μεταξύ τους προγραμματική σύμβαση, ώστε να έχουν τη διαχειριστική επάρκεια για τα έργα που σχεδιάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα, αφού το νοσοκομείο δε διαθέτει μηχανικό.
«Έτσι, για οποιοδήποτε έργο προγραμματίζουμε, φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Τριφυλίας, που βρίσκεται δίπλα μας και μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα, γιατί μέχρι τώρα αυτό γινόταν από τη Νομαρχία» καταλήγει ο κ. Μπόζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages