“Ο Πέτρος του Μοριά” και το παρασκήνιο…!! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Απριλίου 2011

“Ο Πέτρος του Μοριά” και το παρασκήνιο…!!

ΜΑΖΩΞΗ στην Τρίπολη είχαν προχθές (σ.σ. την Τετάρτη) οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΠΑΣΟΚ. Στο προσκλητήριο δεν πήγαν όλοι. Επισημαίνω την παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών ∆ημήτρη Κουσελά και των Νάντιας Γιαννακοπούλου, Κατερίνας Φαρμάκη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Αγγελου Μανωλάκη. Παρών από την Ιπποκράτους, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Λάμπρος Μίχος, που έχει την ευθύνη των θεμάτων αυτοδιοίκησης. ΑΦΟΡΜΗ για τη συνάντηση ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Εξελέγη περιφερειάρχης Πελοποννήσου με στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Κάνει όμως ότι δεν το θυμάται. Στην πραγματικότητα, ο Πέτρος είναι «one man show», καθυστερεί να δώσει αρμοδιότητες και εν πάση περιπτώσει λειτουργεί ως φεουδάρχης του Μοριά.

Το ΠΑΣΟΚ έχει όμως 24 από τους 31 περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Αποφάσισε λοιπόν να οργανωθεί και να δει τι θα κάνει με τον Πέτρο. Ε∆Ω ΠΟΥ τα λέμε, ο Τατούλης πριμοδοτήθηκε από την Ιπποκράτους μόνο και μόνο για να μην είναι ο χάρτης της Πελοποννήσου γαλάζιος τη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών. Υπήρχαν τότε αντιρρήσεις από βουλευτές που επέμεναν ότι υπάρχει και επόμενη μέρα και επισήμαναν ότι δεν ήταν φρόνιμο να αφεθεί η Πελοπόννησος στις ορέξεις ενός νέου Μεγάλου Πέτρου. Αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες υπερίσχυσαν. Εξ ου και η χθεσινή σύσκεψη – όπως και οι απουσίες…***● ΑΥΤΑ αναφέρονται στο χθεσινό «Μικροπολιτικό» στα «Νέα» και μπορεί και ο πλέον αδαής να αντιληφθεί το μικροπολιτικό (μικροκομματικό για την ακρίβεια) παιχνίδι που παίζεται στην Πελοπόννησο. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να πιέσουν τον Τατούλη για την παραχώρηση μερτικού εξουσίας και όχι μόνο… Κάποιοι άλλοι σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στο ρευστό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί και οι υπόλοιποι «πράσινοι» να αυξήσουν την πολιτική επιρροή τους εν όψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων. Αν προσθέσει κανείς σ’ όλα αυτά και τις «διαρροές», επιλεκτικές μεν αλλά εμφανώς… διαπλεκόμενες, μπορεί να συμπληρώσει το πολιτικό παζλ στην Πελοπόννησο, σ’ ένα ιδιαίτερο εύθραστο πολιτικό σκηνικό. Λογαριάζουν όμως οι «πράσινοι» χωρίς τον ξενοδόχο που σε κάθε περίπτωση είναι οι πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι και το «κόλπο» έχουν υποψιαστεί και την επιλογή διαφοροποίησης έχουν όταν κληθούν να επιλέξουν. Άλλωστε σε εποχή της πολλαπλής κρίσης οι πολίτες αηδιάζουν όταν βλέπουν τους πολιτικούς να διαγκωνίζονται για την κουτάλα και τις καρέκλες, ενώ η κοινωνία στενάζει υφιστάμενη τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης και της φτώχειας. Σε κάθε περίπτωση η απόπειρα «καπελώματος» του θεσμού της Περιφέρειας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, αλλά και αν επιτευχθεί θα είναι πολιτικά σε βάρος του, αφού η εύθραυστη πολιτικά συμμαχία που έδωσε τη νίκη στις εκλογές θα διαρραγεί οριστικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην Πελοπόννησο για το κυβερνόν κόμμα.

Αφ’ ενός γιατί ο Τατούλης δεν είναι πολιτικά αφελής και αφ’ ετέρου γιατί έχει «υπερβεί» τις τοπικιστικές ίντριγκες και μιλάει κατ’ ευθείαν με την κυβερνητική και κομματική ηγεσία, αφού γνωρίζει ότι τα πάντα στην πολιτική καθορίζονται από τα πρόσωπα και από το τάιμινγκ. Και τώρα είμαστε στη φάση που το ΠΑΣΟΚ «καίγεται» και προσπαθεί να… αγοράσει πολιτικό χρόνο!Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτόν το πολιτικό χρόνο το ΠΑΣΟΚ θα τον σπαταλήσει για να αποκτήσουν οι «Μαλαπάνηδες» και λοιποί γεωγραφικοί περιφερειάρχες εξουσία και ταμείο, απλά για να διατηρήσουν τις πελατειακές σχέσεις ούτε για την ανάδειξη του «υπερπεριφερειάρχη» σε πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, κάτι που διακαώς επιθυμεί και επιδιώκει και το οποίο έχει σφόδρα δυσαρεστήσει βουλευτές και πολιτικά στελέχη στη Μεσσηνία, που αμφισβητούν πρωτοβουλίες και κινήσεις του στην τοπική πολιτική σκακιέρα. Οι απουσίες από την πολιτική μάζωξη του ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη, αλλά και ο τρόπος δημοσιοποίησης των τεκταινομένων οδηγεί επίσης σε κάποια πολιτικά (και όχι μόνο…) συμπεράσματα, αφού- δυστυχώς για τους πρωταγωνιστές – κακό χωριό τα λίγα σπίτια! Και σ’ αυτό τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε και οι στόχοι του καθενός δεν μπορούν για πολύ να μένουν και να ανθούν στο παρασκήνιο. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ Εφημερίδα Φωνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages