10 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και οι θέσεις του για τα φωτοβολταϊκά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

10 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και οι θέσεις του για τα φωτοβολταϊκά

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών καθώς και με ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων συναντήθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος την περασμένη Κυριακή. Οι αγρότες ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία τους ανάγκασαν να προχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις πολλών εβδομάδων. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την διακοπή των εργασιών στο Φιλιατρινό φράγμα. Στη συνέχεια έθεσαν το θέμα της σχεδιαζόμενης από το ΥΠΕΚΑ μεγάλης μείωσης των εγγυημένων τιμών των αγροτικών αλλά και οικιακών Φ/Β. Τέλος ζήτησαν τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα καθώς και για θέματα ενεργειακής πολιτικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του βουλευτή, ο κ. Πετράκος αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των παρευρισκομένων μεταξύ των άλλων τόνισε:
A. «Οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε τρομακτική μείωση του εισοδήματος των αγροτών. Η μείωση αυτή θα γίνει πολύ πιο μεγάλη μετά τα νέα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης αλλά και της σχεδιαζόμενης μείωσης των επιδοτήσεων. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα με την οποία θα θεωρείται ως φρέσκο γάλα το γάλα των 11 ημερών! καταστρέφει κυριολεκτικά την ελληνική κτηνοτροφία. Επιπλέον το άνοιγμα της συζήτησης για την νομιμοποίηση της νοθείας του ελαιολάδου μέσω της ανάμειξης του με σπορέλαια καθώς και οι εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για την Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας και το εισόδημα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών». Στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στους παρευρισκομένους αγρότες τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα. Τόνισε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα:
• Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τα συγκεκριμένα μέτρα φορολόγησης των αγροτών.
• Αγρότες με καθαρό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (δηλ. μικτό περίπου 30.000 ευρώ) δεν θα φορολογούνται.
• Η εργασία των αγροτών πρέπει να αναγνωρίζετε στα έξοδά τους σε όσους θα κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων.
• Οι κοινοτικές ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις δεν είναι φορολογητέο εισόδημα.
• Κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών.
• Δημιουργία τράπεζας ειδικού για τη χρηματοδότηση της αγροτικής παραγωγής.
• Συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή ελληνοποιήσεων μέσα από την εφαρμογή του συστήματος της ιχνηλασιμότητας και την ενίσχυση των ελέγχων στις πύλες εισόδου.
• Μέτρα μείωσης του ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και καταναλωτή με την δημιουργία ηλεκτρονικών δημοπρατηρίων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την τιμολόγηση στον τόπο παραγωγής.
• Σχετικά με τα προβλήματα του Φιλιατρινού φράγματος ο Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειές του και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα ζητήσει την άμεση συνέχιση των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
• Τέλος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα ζητήσει συνάντηση με το διοικητή του ΟΓΑ για την επίλυση μια σειράς ασφαλιστικών θεμάτων που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages