"ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 100.000 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 100.000

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον κρίσιμο ρόλο που έχουν επωμισθεί τα Δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στην ανακούφιση του πληθυσμού που οδηγήθηκε στη φτωχοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές, αλλά και την αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης αυτών των Δικτύων από την Περιφέρεια, ανέδειξαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος, κατά την επίσκεψή τους σήμερα το πρωί στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Τάσου Πουλόπουλου, εθελοντή ιατρού και της Φένιας Εξακουστίδου, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας.

Κατ΄αναλογία του ποσοστού ανασφάλιστων στην επικράτεια, οι ανασφάλιστοι στην Πελοπόννησο εκτιμούνται τουλάχιστον σε 100.000.Στον 1,5 χρόνο λειτουργίας του το Κοινωνικό Ιατρείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας (στεγάζεται στο παλαιό νοσοκομείο της πόλης) έχει δεχτεί περισσότερους από 1.500 πολίτες, στην πλειονότητά τους Έλληνες ανασφάλιστους κι έχει ξεπεράσει τις 7.500 ιατρικές πράξεις. Το Κοινωνικό Ιατρείο στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά ιατρών και νοσηλευτών, αλλά  ταυτόχρονα και στην έμπρακτη αλληλεγγύη ενός ολόκληρου δικτύου γιατρών της πόλης, μέσω του οποίου εξασφαλίζονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.Όπως εξήγησε η κ. Εξακουστίδου, η βασικότερη δαπάνη για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου αφορά στην εξασφάλιση εμβολίων, τα οποία οι πολίτες που προστρέχουν σε αυτό αδυνατούν να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages