ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με ένταση για τις παρατηρήσεις- ΣΤΑ 6 ΕΚ. ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με ένταση για τις παρατηρήσεις- ΣΤΑ 6 ΕΚ. ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;

Για την έγκριση προσωρινής παραλαβής του έργου επεξεργασίας λυμάτων ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ εισήγηση έθεσε ο κ. Γιώργος ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ με αφορμή 4 παρατηρήσεις της αρμόδιας επιτροπής που αφορά τεχνικά ζητήματα σχετικά με τις εγκαταστάσεις στο χώρο λειτουργίας αλλα και την τιμολόγηση εργασιών αντιστήριξης πρανων στο αντλιοστάσιο του βιολογικού. Το αυξημένο κόστος των εργασιών ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρω περίπου ωστόσο η επιτροπή εχει υποβάλει ενστασεις για το τροπο εργασίας εκτέλεσης στο αντλιοστάσιο σε οτι αφορά την πρώτη ύλη. Σε οτι αφορά τον ανάδοχο που υπέβαλε ένσταση για το θέμα ζητά ουσιαστικά να απαλειφθούν οι παρατηρήσεις που διατύπωσε η επιτροπή εκτιμώντας οτι θιγούν το κύρος της.
Ο κ. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ στη τοποθέτηση του μίλησε για ελάχιστη σημασία το θέμα που ετέθη σε σχέση με το τεράστιο έργο ενώ επέρριψε ευθύνες στο Δήμαρχο για την ελλιπή εκπαίδευση υπαλλήλων πάνω στο αντικείμενο.  Εκτίμησε οτι η επιβεπουΣα αρχή συμφώνησε στην ουσία επικύρωσης του έργου χωρίς όμως παρατηρήσεις.
Ο κ. ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ως μέλος της επιτροπής πρόσθεσε οτι οι επιβλέποντες κωλυσιεργούν στην κατάθεση τεχνικών δελτίων του έργου με αποτέλεσμα να υψώσει τον τόνο της φωνής του καθώς η παραλαβή του έργου είναι σοβαρή υπόθεση και τελικα η επιτροπή πήρε ολα τα έγγραφα που απαιτήθηκαν. Επισήμανε οτι υπάρχει πρωτόκολλο εσκαφων για το χαρακτηρισμό του εδάφους σε ημιβραχωδη περιοχή, κάνοντας παρατηρήσεις για την αναγκαιότητα των εργασιών αλλα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε οτι αφορά την τεκμηρίωση των επιπλέον εργασιών με επιστημονική εισήγηση. Το έργο με τη συμπληρωματική σύμβαση άγγιξε τα 6 εκ. Ευρω απο τα 5 που ηταν αρχικά.
Ο κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ υπογράμμισε οτι οι έλεγχοι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα ώστε να επικυρωθεί η παραλαβή του έργου το οποίο εχει ολοκληρωθεί. Για την ασφάλεια των εργαζομένων οφείλουμε να συμφωνήσουμε στη παραλαβή αφού...έτσι λειτουργεί το σύστημα...
Ο κ. Κουκουμης εκτίμησε οτι το έργο εξυπηρετεί μονο τους εργολάβους αφού ο αρχικός σχεδιασμός του βιολογικού άλλαξε με συνέπεια το υπέρογκο κόστος του έργου με επιβάρυνση εφημερίδα όρου ζωής των δημοτών καταλήγοντας οτι οι δημοτικές αρχές δεν λειτούργησαν με βάση το συλλογικό συμφέρον του τόπου. Δήλωσε πάντως οτι η εταιρία λειτουργεί με βάση το κέρδος και τα λευκά πιστοποιητικά καταληγοντας οτι θα ψηφίσει λευκό.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Ενστάσεις για το θέμα έθεσε ο κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ώστε να τοποθετηθεί η επόμενη Δημοτική αρχή ώστε ο Δήμος να είναι διαφανείς αφού η δημοτική αρχή με τέτοια λειτουργία δείχνει οτι λειτουργεί αρνητικά. Υψώνοντας τους τόνους εξήγησε οτι το επιπλέον κόστος που επιβαρύνει τους δημότες αγγίζει τα 140.000 ευρω μη αποδεχόμενος οτι η τσέπη του δήμου θα επωμιστεί ένα παράλογο κόστος. Για υπερτιμολογηΣη του έργου στο επίμαχο σημείο μίλησε ο κ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ λέγοντας οτι τέθηκαν σοβαρά ερωτήματα από την Επιτροπή Παραλαβής υπηρετώντας την διαφάνεια λέγοντας ότι το κόστος τελικα ποιος θα τα αξιολογήσει; Εξηγήσεις για το ζήτημα των παρατηρηΣεων έδωσε ο κ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ για τη σκοπιμότητα των εργαΣιων. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία το πρωτόκολλο παραλαβής του Βιολογικού χωρις τις παρατηρήσεις μετα απο πρόταση του Δημάρχου με λευκό Κουκουμη.
Ιωάννης ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages