Πόσα εκατ. θα κοστίσουν φάκελοι, παραβάν και ψηφοδέλτια για τις εκλογές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πόσα εκατ. θα κοστίσουν φάκελοι, παραβάν και ψηφοδέλτια για τις εκλογές

Φάκελοι, χαρτί για ψηφοδέλτια και παραβάν. «Συστατικά» απαραίτητα για κάθε προσφυγή στις κάλπες, που όμως κοστίζουν ακριβά. Συγκεκριμένα, οι προμήθειες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου θα ξεπεράσουν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι σχετικές αποφάσεις για τις εν λόγω δαπάνες εγκρίθηκαν με τη σήμανση του «κατεπείγοντος εκλογικού» από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr.
Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, το υπουργείο Εσωτερικών θα προμηθευτεί 20 εκατ. φακέλους για τις δημοτικές εκλογές και άλλους τόσους για τις περιφερειακές. Εγκρίνοντας την προσφορά των 12,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά χιλιάδα φακέλων στην πρώτη περίπτωση και 11,90 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά χιλιάδα στη δεύτερη, θα δαπανηθούν συνολικά (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 592.600 ευρώ. Πιο ακριβά είναι τα ψηφοδέλτια, αφού θα κοστίσουν πάνω από τα διπλά. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών θα δαπανήσει 1.348.326 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την προμήθεια 45.000 δεσμίδων (500 φύλλων η κάθε μία) χαρτιού ψηφοδελτίων, ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, καταβάλλοντας 1,16 ευρώ/κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages