Σε εξέλιξη η δίκη της ομάδας διακίνησης ναρκωτικών στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σε εξέλιξη η δίκη της ομάδας διακίνησης ναρκωτικών στην Τριφυλία

7 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και ο αποξηραντής του … «ιερού» χασις
Της Βίκυς Βετουλάκη από το 'Θάρρος'
Το υπόλοιπο μισό κουβάρι μιας μεγάλης υπόθεσης με διακίνηση ναρκωτικών από δύο ομάδες στη Μεσσηνία, η οποία έγινε γνωστή και πανελληνίως, ενώ απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές επί μήνες, με παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων και δεκάδες συλλήψεις, άρχισε να ξετυλίγεται και πάλι από χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Η δίκη διεκόπη αργά το απόγευμα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, προκειμένου να συνεχισθεί αύριο.
Το Φεβρουάριο του 2012 συνελήφθησαν 11 άτομα, με την κατηγορία συμμετοχής σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά σε Μεσσηνία και Ηλεία.
Τον περασμένο Φεβρουάριο κάθισαν στο εδώλιο 9 άτομα, κατηγορούμενα ότι συμμετείχαν στη μία ομάδα, η οποία διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Πυλίας. Από χθες κάθονται στο εδώλιο 7 άτομα κατηγορούμενα για συμμετοχή στη δεύτερη ομάδα, που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Τριφυλίας. Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν Αλβανό, ενώ για άλλον έναν Αλβανό, ο οποίος συμμετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, έγινε διαχωρισμός της υπόθεσης.
Σύνδεσμος των δύο υποθέσεων ένας κοινός κατηγορούμενος, ενώ στη δεύτερη ομάδα το ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει ένας παλιός γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών, που άφησε εποχή όταν το 2006 συνελήφθη να έχει μετατρέψει το ταβάνι σε εξωκλήσι στη Βάλτα Γαργαλιάνων σε αποξηραντήριο για 46 κιλά χασίς. Μάλιστα, σε αυτόν αποδίδει η Αστυνομία την «ορφανή» χασισοφυτεία με τα 992 δέντρα στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» στην Τριφυλία, που είχε εντοπισθεί το Σεπτέμβριο του 2012.
Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο, από την πρώτη ομάδα, από τους 9 κατηγορούμενους καταδικάσθηκαν οι 5 με σημαντικές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
1 τόνος χασίς
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσαν χθες πως είχαν πληροφορίες ότι ο 44χρονος γνώριμός τους από παλιά με το χασίς στο πατάρι της εκκλησίας καλλιεργούσε μεγάλη χασισοφυτεία στη Βάλτα. Παρά τις έρευνες, δεν εντόπισαν κάτι. Οι πληροφορίες, όμως, πλήθαιναν και κάλεσαν το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, εντόπισαν μεγάλη φυτεία αριστερά της Βάλτας και από το ελικόπτερο είδαν ένα άτομο στη χασισοφυτεία, το οποίο όμως κατάφερε να διαφύγει, παρά τις επίγειες δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.
Η χασισιφυτεία αποτελούνταν από 992 δέντρα, ύψους 2-4 μέτρων, σε 22 επίπεδα. Όλα τα δέντρα είχαν σιδερένια υποστυλώματα, ήταν δεμένα μεταξύ τους και ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα, με νερό που έκλεβαν με λάστιχο από το δημοτικό αγωγό. Αξιοπρόσεκτο είναι πως, όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι καλλιεργητές είχαν βάψει με σπρέι κάποια από τα φυτά, ώστε να «δένουν» χρωματικά με τη γύρω βλάστηση και να μην είναι εύκολα εντοπίσιμα από αέρος.
Εντός της χασισοφυτείας βρήκαν πολλά υλικά για την καλλιέργεια, όπως και γάντια που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές για να μην αφήνουν αποτυπώματα. Επίσης, αυτοσχέδιο θερμοκήπιο, όπου είχαν καλλιεργηθεί τα φυντάνια.
Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι στο σημείο που είδαν από το ελικόπτερο το άτομο να διαφεύγει, σε παρακείμενο της φυτείας κτήμα, βρήκαν ένα κομμάτι νάιλον, τμήμα από σακί λιπάσματος που βρέθηκε στη φυτεία, στο οποίο εντοπίσθηκε ένα αποτύπωμα που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.
Εκτίμησαν δε, ότι από τα δέντρα αυτά η παραγωγή χασίς θα έφτανε τον έναν τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages