Παραβάτες σε εφορίες και τελωνεία οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Παραβάτες σε εφορίες και τελωνεία οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο

Μικρός αριθμός παραβατών εντοπίσθηκε στους ελέγχους που διενήργησαν τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων εφοριών και τελωνείων στο διάστημα από 10/3/14 έως 16/3/14. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εφορίες και τελωνεία διενήργησαν στο ανωτέρω διάστημα συνολικά 2.166 προληπτικούς ελέγχους στους οποίους διαπιστώθηκαν 156 περιπτώσεις παραβάσεων. Από τις ΔΟΥ πραγματοποιήθηκαν 1.479 προληπτικοί έλεγχοι, από τους οποίους οι 769 αφορούσαν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση. Σε 127 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 201 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.352 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Η παραβατικότητα για άλλη μία εβδομάδα αφορούσε κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων. Οι περισσότεροι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Αθήνα και στη Δυτική Μακεδονία.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο με 51 παραβάσεις και παραβατικότητα που φτάνει το 12,62%. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αυτήν την εβδομάδα ανήλθε στο 8,59%. Από τα τελωνεία έγιναν στην επικράτεια συνολικά 687 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κ.λπ. Σε 29 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 18 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών. Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων έγιναν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τις διακινήσεις προϊόντων στο πλαίσιο του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως τα Σκόπια και η Βουλγαρία.
gargalianoiline.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages