75 ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ 6 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

75 ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ 6 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

«"Την μπάλα στην εξέδρα" πετά η Κυβέρνηση, καθώς δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών, αλλά και Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"», κατήγγειλε, σήμερα, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης Ερώτησης του.

«Το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό» επεσήμανε ο κ. Νότης Μαριάς και συνέχισε: «Σε μια φάση που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους αιρετούς εκπροσώπους τους, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση, δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αποκρύπτει τα ονόματα όσων διώκονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

«Τον Μάιο θα διεξαχθούν και οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές, μπορεί κάποιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από αυτούς που διώκονται να είναι υποψήφιοι ξανά, δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί;» αναρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. 
Κάλεσε δε, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, να δεσμευθεί ότι, θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", «σε αντίθετη περίπτωση», είπε ο κ. Νότης Μαριάς, θα τα ζητήσει άμεσα εγγράφως από την αρμόδια Επιτροπή του Πόθεν Έσχες της Βουλής (Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών) και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κατέθεσε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής την από 18 Ιανουαρίου 2014 σχετική Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2013, στην οποία οι Δήμαρχοι αναδεικνύονται "πρωταθλητές" στη φοροδιαφυγή και το "μαύρο" χρήμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages