Φαρμακοποιοί και ταξί κατά του πολυνομοσχεδίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Φαρμακοποιοί και ταξί κατά του πολυνομοσχεδίου

Σαν να μην έφτανε το αντάρτικο για το γάλα, η κυβέρνηση τώρα έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις για τις ρυθμίσεις στα ταξί και τα φαρμακεία, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, οι οποίες ξεσηκώνουν τον κλάδο των αυτοκινητιστών.Αυτό κυρίως που πυροδοτεί τις αντιδράσεις είναι ότι πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών. Επίσης, ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων να εκτελούν έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί θα συνεδριάσει σήμερα για να καθορίσει τη στάση της. Είναι πάντως χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα»: Εάν δεν αλλάξουν οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν τον κλάδο των ενοικιαζόμενων ΙΧ, θα έχουμε πόλεμο. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεκληριστούν οι κλάδοι των ταξί και των τουριστικών λεωφορείων για χάρη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, κατεβάζουν ρολά, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές που επιφέρει στον κλάδο τους και ιδίως στο ιδιοκτησιακό καθεστώς το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα φαρμακεία έχουν βάλει λουκέτο από χθες το βράδυ σε όλη τη χώρα, κατόπιν της απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με εξαίρεση εκείνα της Αθήνας που θα μείνουν ανοικτά μέχρι τις 2.30 σήμερα. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ) το μεσημέρι για να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στην απεργία διαρκείας του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages