1.100 ΔΕΝΤΡΑ ΦΥΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

1.100 ΔΕΝΤΡΑ ΦΥΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


ΜΙΑ μεγάλη δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γιαννίτσαινας-Βαθύ αλλά και την συμμετοχή εθελοντών, συλλόγων και πολιτών φυτεύοντας το δέντρο της ελπίδας στην παραλιακή ζώνη ως την περιοχή του Αη Λαγούδη προσφέροντας τεράστιο έργο στο τόπο με την υποστήριξη του Ράδιο Κυπαρισσία 936.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιαννίτσαινας κ. Θεόδωρος Οικονόμου τόνισε ότι "πέτυχε η πρωτοβουλία με τη συνεργασία συλλόγων της περιοχής με σκοπό να αναδείξει την περιοχή με παράλληλα μηνύματα στήριξης του εθελοντισμού μέσα από τις συλλογικές δράσεις προάγοντας περιβαλλοντική συνείδηση ιδίως στα νέα παιδιά που φυτεύουν το δικό τους δεντράκι" για να προσθέσει ότι "η παραλία μας αξίζει με 1.100 δέντρα όπως χαλέπιος πεύκη, αρμυρίκια και κουκουναριές φτάνοντας από το Τουριστικό της Κυπαρισσίας μέχρι την Γιαννίτσαινα με τη συμβολή του Πυροσβεστικού κλιμακίου για το πότισμα των δέντρων αλλά και την παραχώρηση του Δασαρχείου Κυπαρισσίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας όπως και την διευθέτηση του χώρου από το Δήμο Τριφυλίας". Επισήμανε ότι "το παρών έδωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας, οι Ενεργοί πολίτες Τριφυλίας, ο νεοσύστατος σύλλογος Τερψιθέας καθώς και ο εμπορικός σύλλογος της πόλης".
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε ότι "ο σύλλογος ταυτίζεται με τον εθελοντισμό με το Πρόεδρο που μας κάλεσε ξεπερνώντας τα όρια των συλλογικών πράξεων δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής όλων μας σε ένα χώρο που πρέπει να αναδειχθεί πέρα από άναρχες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις" καθώς "το μήνυμα αφορά περισσότερο τα παιδιά που θα παραδώσουμε το περιβάλλον και έχουμε ανάγκη τέτοιες πράξεις που μας φέρνουν πιο κοντά όπως και τους ενεργούς πολίτες όλων των ηλικιών που συμμετέχουν" κλείνοντας ότι ο Εμπορικός σύλλογος θα είναι πάντα παρών σε τέτοιες προσπάθειες ενώ επίκειται ο καθαρισμός του χώρου τις επόμενες εβδομάδες.
Η Πρόεδρος των Φιλιατρινών Γυναικών κα Ελένη Μακρή που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία αφού "οι 2 πόλεις ενώνονται σε θέματα πολιτισμού αφού Ισχύς εν τη ενώσει" καθώς "ήρθαμε με τα σκαλιστήρια να συμβάλλουμε με το τρόπο μας στην εκδήλωση ελπίζοντας ότι το περιβάλλον με την παράδοση αποτελούν συστατικά στοιχεία του ελληνικού περιβάλλοντος σε τέτοιες εποχές που χρειαζόμαστε περισσότερο ο ένας τον άλλον". ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages