Το δημοσκοπικό τέλμα γεννά πολιτική παραφροσύνη! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το δημοσκοπικό τέλμα γεννά πολιτική παραφροσύνη!

ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΜΑΤΩΣΗ των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Alco, για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η ΝΔ προηγείται με μισή μονάδα, ενώ, πριν από ένα μήνα ήταν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,1%. Δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σ’ ένα μήνα, 1,6% από την δύναμή του. Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, γίνεται φανερό ότι η διαρροή πηγαίνει προς «Το Ποτάμι», του Σταύρου Θεοδωράκη, που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Από τ’ άλλα κόμματα, αξιοσημείωτη είναι η σταθερότητα της Χρυσής Αυγής και η σταθερή άνοδος του ΚΚΕ. Επίσης, ελαφρά ανοδική τάση παρουσιάζει ο χώρος του ΠΑΣΟΚ σαν «Ελιά», ενώ, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι η ΔΗΜΑΡ δύσκολα θα φθάσει το όριο του 3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα αποτελέσματα καταγράφονται: ΝΔ 21,7%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, «Το Ποτάμι» 9,4%, Χρυσή Αυγή 8,2%, ΚΚΕ 7,8%, «Ελιά» 5,5%, ΑΝΕΛ 4,5% και ΔΗΜΑΡ 2,8%.
Άλλο κόμμα δηλώνει το 5,3%, ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 13,6%.
Για τις ευρωεκλογές η ΝΔ έχει ποσοστό 18,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, ενώ η «Ελιά» δεν ξεπερνά το 4,8%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη με 8,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%.
Σαφώς ενισχυμένο το ΚΚΕ «σκαρφαλώνει» στο 6,8%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» φτάνουν μόλις το 3,9% ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν εκλέγει ευρωβουλευτή αφού δεν ξεπερνά το 2,4%.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
Από την μια μεριά η δημοσκοπική αποτελμάτωση και από την άλλη οι αναιμικές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, οδήγησαν τους εγκέφαλους της Κουμουνδούρου να κάνουν το απονενοημένο ρεσάλτο, να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Γνωρίζοντας ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χθες το βράδυ, θα απελευθέρωνε την καταβολή της δόσης και η χώρα θα προχωρούσε με πιο γοργά βήματα προς την έξοδο από την κρίση, επιχείρησε να μπλοκάρει την συζήτηση με την κατάθεση της πρότασης μομφής, παρερμηνεύοντας τον Κανονισμό της Βουλής και δημιουργώντας αναταραχή.
Την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μαϊμαράκης, ο οποίος, μετά την διακοπή της συνεδρίασης για να συζητήσει το προεδρείο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κανονισμός προβλέπει να συζητούνται οι προτάσεις μομφής σε ημέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι σε ημέρες νομοθετικού έργου. Κατόπιν, η Βουλή προχώρησε στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απεχώρησαν «με ταρατατζούμ, που θα έλεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα η οποία δεν υιοθετήθηκε.
Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου.
Δεν της πέρασε!!!
Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που πρωθυπουργός αρνείται τόσο συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή», απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα ξεπέρασε τα όρια ο διαρκώς κρυπτόμενος κ. Σαμαράς. Όχι μόνο αρνήθηκε να καλύψει τον απαξιωμένο πλέον υπουργό Oικονομικών, αλλά απαξίωσε εκκωφαντικά και τον υπουργό Eπικρατείας κ. Σταμάτη.
Η πραγματικά πικρή γεύση για τον κ. Σαμαρά θα αφορά τις επερχόμενες εκλογές και όχι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αποστρέφεται και προσπαθεί να παρακάμψει».
ΦΩΝΗχυνση εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages