Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

TATOYLHS-BOYDOYRHSΟΞΥΝΕΤΑΙ το προεκλογικό κλίμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις δηλώσεις, απαντήσεις και ανταπαντήσεις υποψηφίων. Μετά την πρόσκληση του Οδυσσέα Βουδούρη σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ (δημοσιεύτηκε ολόκληρη στη «Φ»), ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΤΙΚΑ
«Η ανοιχτή επιστολή προς τον κόσμο του ΚΚΕ του κ. Βουδούρη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφεται σαν απαράδεκτη! Είναι πρόκληση και αποτελεί θράσος από τον κ. Βουδούρη, ο οποίος ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, στήριξε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, άλλαξε 3 κόμματα μέσα σε ένα χρόνο, στηρίζει τα ΣΔΙΤ και την επιχειρηματική δράση σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και ο ποιοτικός τουρισμός, να κάνει παρατηρήσεις στο ΚΚΕ.
Πως εκπλήσσεται ο κ. Βουδούρης με τις ρήτρες ποσότητας που προβλέπει η σύμβαση για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας; Όταν το 2007 ο ίδιος ψήφισε την σύμβαση παραχώρησης στον ΜΟΡΕΑ της διαχείρισης της ΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στην οποία προβλέπεται αντίστοιχη ρήτρα ποσότητας διελεύσεων οχημάτων;
Θα συμβουλεύαμε τον κ. Βουδούρη να μην απαντά με μακροσκελή κείμενα, γιατί εκτίθεται. Αναλύει την σκέψη του για τον ποιοτικό τουρισμό και δεν λέει ούτε λέξη για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Δεν χωράνε αυτοί στον ποιοτικό τουρισμό του κ Τατούλη και του κ. Βουδούρη! Μόνο προτάσεις για τους επιχειρηματίες έχουν! Είναι ξεκάθαρο, ότι ο κ. Βουδούρης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και οι μόνες ενστάσεις τους, είναι στον τρόπο που αυτό θα γίνει.
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, τάσσεται σταθερά με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Ήταν η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση 3 χρόνια τώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καλεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα να την στηρίξουν παντού. Στους δήμους και στην Περιφέρεια».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
Άμεση, ωστόσο αμήχανη, ήταν η αντίδραση του Οδυσσέα Βουδούρη στο σχόλιο του Νίκου Γόντικα, με την εξής δήλωση:
«Αγαπητοί Συμπατριώτες του ΚΚΕ,
Σας έθεσα τρεις σαφείς και συγκεκριμένες ερωτήσεις και αποφύγατε να μου απαντήσετε, προστρέχοντας σε μια πολεμική ρητορική και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον τουρισμό. Γνωρίζω τις θέσεις σας μέσα στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα θέση για πολιτικές συμμαχίες και δεν πρόκειται να τροφοδοτήσω την πολεμική αυτή διότι δεν είστε για μας πολιτικός αντίπαλος. Προκαλεί βέβαια εντύπωση πως θεωρείτε «απαράδεκτο» ακόμα και τον πολιτικό διάλογο.
Όπως και να έχει, οι ερωτήσεις μου καταγράφονται από τους συμπατριώτες μας όλων των παρατάξεων. Αν αδυνατείτε να απαντήσετε, εκείνοι σίγουρα θα δώσουν την δική τους απάντηση.
Καλή δύναμη στον αγώνα σας.
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, προσηλωθείτε λίγο περισσότερο στα πραγματικά γεγονότα: το 2007 δεν ψήφισα καμία σύμβαση διότι απλά… δεν ήμουν βουλευτής».
ΓΟΝΤΙΚΑΣ Vs ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Μετά το σχόλιο της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου (δημοσιεύτηκε χθες στη «Φ») στην ερώτησή του για τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει, ο Νίκος Γόντικας δημοσιοποίησε την εξής απάντηση:
«Με περισσό θράσος η κ. Νικολάκου, που λειτουργεί σαν ντίλερ των καπιταλιστικών συμφερόντων στην Πελοπόννησο, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο…
Σταματήστε κ. Νικολάκου να λέτε ψέματα και δώστε στοιχεία για τα 2 εκατομμύρια ευρώ που διασπαθίσατε για την «τουριστική προβολή» της Πελοποννήσου. Ονόματα επιχειρηματιών, ποσά και έργα που υποτίθεται ότι έκαναν.
Να μην μιλάτε πολύ γιατί εκτίθεστε. Από τα 6 εκατομμύρια ευρώ για την μυθική Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης είπε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι διατέθηκαν μόλις 700.000 ευρώ και εσείς σε μετέπειτα δηλώσεις λέτε ότι διατέθηκαν 300.000 ευρώ. Λέτε και οι 2 ψέματα! Να μας πείτε ονόματα, ποσά και είδος εργασίας. Όσο και να ταΐζετε κάποια τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ θα αποκαλυφθείτε.
Όσο για την κατηγορία ότι ο Γόντικας εκτίθεται ως ανταγωνιστική τεχνική εταιρία, στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί κα Νικολάκου. Δεν είχα ούτε έχω σχέσεις με καπιταλιστές και το ξέρουν και οι πέτρες στην Πελοπόννησο. Για τις εταιρίες του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Τατούλη, ζητούνται στοιχεία και είστε και εσείς και ο Περιφερειάρχης υποχρεωμένη να τα δώσετε την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συζητηθεί αντίστοιχη επερώτηση».
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Έξω από τις αντεγκλίσεις, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καταλήγει στην στήριξη Τατούλη, παρά τις εκφρασμένες αντιρρήσεις κάποιων στελεχών του. Η λύση αυτή φαίνεται η πιο πρόσφορη για την Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία από τους εκλεγμένους με την παράταξη Τατούλη δίνουν και πάλι το παρών στο ψηφοδέλτιό του.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα newsbeast.gr, στο ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν υπ’ όψη ότι η θετική άποψη για το πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη αντικατοπτρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες τον φέρουν ως τον απόλυτο κυρίαρχο στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, με ευρεία δυνατότητα προσέγγισης ψηφοφόρων όλων των παρατάξεων.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιεί ούτε την στήριξη των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που αντιδρούν ακόμη στην υποψηφιότητά του), ούτε τον βοηθά το πέρασμά του, ως βουλευτής, από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, αφού μένει σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου.
Τέλος, τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη που μετρήθηκαν στις δημοσκοπήσεις μένουν χαμηλά, με τα καλύτερα ποσοστά να τα καταγράφει η Νάντια Γιαννακοπούλου (η οποία σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί την κάθοδό της στις αυτοδιοικητικές εκλογές), ενώ δύο στελέχη, πρώην συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη, που όψιμα διαφώνησαν με τον τελευταίο, δεν… ανιχνεύονται καν στις μετρήσεις!
Η ΔΗΜΑΡ
Ψάχνεται η ΔΗΜΑΡ στην προσπάθειά της να καταρτίσει ψηφοδέλτιο και να μετάσχει στις περιφερειακές εκλογές. Για το θέμα αυτό συνεδρίασαν, την Τετάρτη, στην Τρίπολη, τα μέλη του Περιφερειακού Γραφείου Πελοποννήσου. Μετά την συνεδρίαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει και να ζητήσει την ψήφο των Πελοποννησίων, ένα πλατύ ψηφοδέλτιο συνεννόησης και συνεργασίας. Μια γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη που θα αναδείξει τις ευθύνες τής απερχόμενης διοίκησης τής Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και θα προτείνει αλλαγή της πορείας. Αλλαγή πορείας που δεν είναι σε θέση να την εκφράσει η παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Οδυσσέα Βουδούρη. Το περιφερειακό Γραφείο καλεί όλα τα μέλη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, καθώς και όλες τις δυνάμεις των αυτοδιοικητικών κινήσεων, παρατάξεων και πολιτικών σχηματισμών που αναφέρονται στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της οικολογίας, του φιλελεύθερου κέντρου και μεμονωμένες προσωπικότητες να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να συμπήξουν ένα ευρύ ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages