Διεργασίες και κινήσεις για τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διεργασίες και κινήσεις για τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θαν. Πετράκο και την υπεύθυνη Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Κοζάνης Ευγ. Ουζουνίδου, συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να ενημερωθούν:
Α) Για την πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης
Β) Για τις προοπτικές επανεκκίνησης των εργασιών του περιμετρικού της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτη.
Γ) Για την δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό- Τσακώνα.
Μετά την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τον υπουργό και τους συνεργάτες του: 
ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ
ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΡΓΑ
Α) Για την ολοκλήρωση του έργου του «Μορέα» οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου δήλωσαν τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο γεγονός που έχει ως συνέπια την διακοπή των εργασιών στον περιμετρικό της Καλαμάτας και στο Λεύκτρο – Σπάρτη παρότι έχει ολοκληρωθεί το 92% του συνολικού έργου του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανακινήσουν οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το σύνολο του έργου χωρίς να υποκύψει στους εκβιασμούς ούτε της ΕΤΕπ ούτε του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή».
Ο υπουργός ενημέρωσε ότι αυτό που συζητά το υπουργείο είναι η επέκταση χρονικά της επιδότησης λειτουργίας αν συνεχιστεί η μείωση της κίνησης και δεσμεύτηκε ότι σε λίγες μέρες αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι ενέργειες του Υπουργείου θα ενημερώσει άμεσα τους βουλευτές».
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Β) Για το Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν:
«Πρέπει να εφαρμοστούν απολύτως τα χρονοδιαγράμματα που έχει ψηφίσει η Βουλή για την δημοπράτηση των έργων και των μελετών των συγκεκριμένων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού».
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι για το τμήμα Πάτρα – Πύργος θα γίνει η δημοπράτηση της κατασκευής του έργου μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες, παρότι υπάρχει μια καθυστέρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα θα προχωρήσει η δημοπράτηση των μελετών των τεχνικών έργων και των υποστηρικτικών μελετών που λείπουν, μέχρι τέλος Ιουνίου, παρότι και σε αυτό το έργο υπάρχει καθυστέρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages