1,7 εκ. συνταξιούχοι θα λάβουν εκκαθαριστικά για τις συντάξεις του 2020 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

1,7 εκ. συνταξιούχοι θα λάβουν εκκαθαριστικά για τις συντάξεις του 2020

Εντός του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα το πρώτο 15ήμερο, αναμένεται να εκδοθούν και αποσταλούν τα ενημερωτικά εκκαθαριστικά των νέων επανυπολογισμένων συντάξεων σε 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Μπαίνει έτσι τέλος στην αγωνία των παλαιών συνταξιούχων, που θα δουν αναλυτικά τι εισπράττουν από 1η Ιανουαρίου 2019. Η πλειοψηφία των παλαιών συντάξεων, δηλαδή όσες καταβάλλονταν έως 12 Μαίου του 2016, έχουν επανυπολογιστεί με βάση τον τύπο του νόμου Κατρούγκαλου και αποδίδονται από τον Ιανουάριο στη βάση της εξίσωσης εθνική σύνταξη συν ανταποδοτική σύνταξη συν προσωπική διαφορά. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό (εκτός από περίπου 600.000 οι οποίοι έχουν δει αύξηση) μετά την κατάργηση των μειώσεων του 2019. Ωστόσο κανείς δεν έχει λάβει ενημερωτικά σημειώματα με το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού και τα νέα μεικτά ποσά.
Εκτός επανυπολογισμού έχουν τεθεί δια νόμου οι 600.000 συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι συντάξεις των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επίσης, ο επανυπολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί για ορισμένες ειδικές κατηγορίες συντάξεων, κυρίως λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών αρχείων και δεδομένων ασφάλισης ή άλλων προβλημάτων. Σύμφωνα με ειδικούς μάλιστα, ο επανυπολογισμός δεν αποκλείεται να αποδειχθεί εν τέλει αδύνατος για κάποιες από αυτές τις συντάξεις.
Για την πλειοψηφία όμως, δηλαδή για 1,7 εκατομμύρια δικαιούχους, τα εκκαθαριστικά βρίσκονται προ των πυλών. Στα ενημερωτικά αυτά σημειώματα οι συνταξιούχοι θα δουν με ποιο τρόπο και σε ποια έκταση άλλαξε το μεικτό ποσό της σύνταξής τους, καθώς το καθαρό που μπαίνει στην τσέπη έχει μείνει για όλους το ίδιο (εκτός από αυτούς για τους οποίους αυξήθηκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages