ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΚΟΡΕΝΣΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΚΟΡΕΝΣΙΟΥ

Κυριακή 25/8/2019, αυτή η ημερομηνία αποτελεί από σήμερα, ιστορική ημέρα για την πόλη της Κυπαρισσίας, αφού έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός πολύ σπουδαίου ζωγράφου, που γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το όνομα του, Βελισσάριος Κορένσιος (1558-1646), για την προτομή του οποίου είχα γράψει άρθρο προ δύο περίπου ετών στην Εφημερίδα ΦΩΝΗ στην οποία αρθρογραφώ για θέματα πολιτισμού. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, παρουσία λίγων ανθρώπων. Για τον Βελισσάριο Κορέντση είχε γράψει στο βιβλίο του Πρόσωπα και Γεγονότα της Κυπαρισσίας, ο κύριος Δημήτρης Στρατικόπουλος, αλλά και ο συγγραφέας Βασίλης Π. Ματσινόπουλος είχε επίσης ασχοληθεί στο νέο ΒΗΜΑ της Κυπαρισσίας. εφημερίδα που εξέδιδε. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο γεγονόςό για την Τριφυλία. Την εκδήλωση πολύ όμορφα συντόνισε η φιλόλογος κυρία Δήμητρα Ανδρινοπούλου, και κατόπιν, ο κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας απηύθυνε χαιρετισμό όπου έκανε και τα αποκαλυπτήρια της προτομης. 
 Επιπλέον παρακολουθήσαμε την ομιλία της Σάρρας Τσεμπερά, Πτυχιούχου Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με ειδίκευση στην Μουσειολογία, με θέμα «Ο Βελισσάριος Κορένσιος επιστρέφει στην Κυπαρισσία».Τα αποκαλυπτήρια της πολύ καλής από άποψης αισθητικής προτομής ακολούθησε κατόπιν των ομιλιών που ήταν αρκετά διαφωτιστικές . Γράφει ο Διονύσης Γεωργογιαννόπουλος - Θεολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages