ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ, ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΥΓΚΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ, ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΥΓΚΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

  • ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ, ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΥΓΚΕΣ «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΗΔΗ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΥΠΑΙΘΡΟ
  • ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ
ΜΕ πολλά αναπάντητα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό ανοίγει αύριο αυλαία, η νέα κυνηγετική περίοδος, η οποία φέρει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Τα νέα δεδομένα, αφορούν στα αγριογούρουνα, το κυνήγι των οποίων λόγω του εξαιρετικά μεγάλου πια αριθμού τους, αυξάνεται σε απεριόριστο αριθμό, από 10 που ήταν μέχρι πέρυσι, αλλά μόνο την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή!
Η πληγή από τα αγριογούρουνα άλλωστε, έχει λάβει διαστάσεις… μόνιμου ανοιχτού τραύματος, με την «αιμορραγία» ακατάπαυστη για πολλούς παραγωγούς, όπως αυτούς της σταφίδας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, εγκαταλείπουν την καλλιέργεια! Τέτοια περιστατικά άλλωστε και μάλιστα πολλά, έχουν σημειωθεί τελευταία στην Πυλία, όπως στο Κυνηγού, όπου παραγωγοί, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν το… μένος των αγριογούρουνων, τα παράτησαν, αφού δεν πρόλαβαν καν να τρυγήσουν καθώς οι αγριόχοιροι, είχαν κατασπαράξει κυριολεκτικά, τα πάντα!
Το πρόβλημα αυτό ωστόσο, δεν έχει να κάνει μόνο με τη σταφίδα! Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται σε ελιές, πατάτες, σιτάρια, βρώμη, καρπούζια και όλα τα κηπευτικά, με την κραυγή αγωνίας να διαδέχεται την απόγνωση, που είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παραγωγών, οι οποίοι ζητούν να βρεθεί ουσιαστική λύση και φυσικά, να αποζημιωθούν.
«Είδαμε τι πάθαμε πέρυσι με το λάδι. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι οι σταφίδες», δήλωσε μιλώντας στη «ΦΩΝΗ» ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη φετινή και όχι μόνο, παραγωγή, με τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας να  αναφέρονται επίσης, στα σοβαρά προβλήματα με τα τσακάλια, τα οποία επίσης δεν… αφήνουν τίποτε στο πέρασμά τους! «Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο δεδομένου ότι ο κλήρος είναι μικρός και διάσπαρτος! Σε κάποιες περιοχές η ζημιά στη σταφίδα που δειλά – δειλά ξεκινάμε αυτές τις ημέρες να τρυγάμε, αγγίζει ή και ξεπερνάει το 20 και 30% και δεν είναι μόνο τα αγριογούρουνα και τα τσακάλια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος παραδέχθηκε πως πολλοί παραγωγοί, έχουν δει λύγκες στη Μεσσηνία!
ΛΥΓΚΑΣ, Ο… ΦΑΝΤΟΜΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΟΥΝΩΝ
LYGKAS
Αν λοιπόν σε όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, προστεθεί και ο «φαντομάς» των ελληνικών βουνών, ο λύγκας, η κατάσταση, θα λάβει διαστάσεις πραγματικής επιδημίας! Λύγκες, είχαμε να δούμε πάνω από 10 χρόνια και μάλιστα όχι τόσο… νότια, όσο στη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages