Καραμανλής: Το Πάτρα-Πύργος και το θέλουμε και θα το υλοποιήσουμε - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Καραμανλής: Το Πάτρα-Πύργος και το θέλουμε και θα το υλοποιήσουμε

«H παρούσα κυβέρνηση και επιθυμεί το έργο και θα εντοπίσει τον τρόπο για να το υλοποιήσει». Αυτό απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, σε δύο ερωτήσεις που έγιναν από τους βουλευτές Μαρία Αθανασίου και Μιχάλη Κατρίνη, σχετικά με την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, την οποία υπογράφει ο κ.Καραμανλής, αναφέρεται πως, έτσι όπως επανασχεδιάστηκε από την απελθούσα κυβέρνηση το Πάτρα-Πύργος, ήταν καταδικασμένο σε πλήρη αποτυχία. 
Επισημαίνει δε πως «όλα τα αδιέξοδα τα οποία έχουν εμφανιστεί, είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων ενεργειών της περιόδου 2015-2019, όπως η ακύρωση του διαγωνισμού του 2014, η απόφαση για σαλαμοποίηση του έργου σε 8 τμήματα, η μη έγκαιρη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.α». Σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι δεδομένο πως με τον υπάρχων σχεδιασμό, το έργο δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.12.23. Αυτό, θα επιφέρει τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με όλες τις απαιτούμενες δαπάνες από εκεί και έπειτα. Επίσης αν η ολοκλήρωση του έργου ξεπερνούσε την 31η Δεκεμβρίου του 2025, το Δημόσιο κινδύνευε να επιστρέψει όλους του Ευρωπαϊκούς πόρους που θα είχε λάβει για το έργο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages