Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου «θα αποτελέσει ένα βήμα γρηγορότερο προς το ξεκλήρισμα του αγροτικού κλήρου» προειδοποιεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων Τριφυλίας.
Αυτό επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε προς το ΥΠ.Α.Α.Τ., τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής, τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, το υπουργείο περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, την ΚΟΙΝ. Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΔΑΟΚ Τριφυλίας και τον Δήμο Τριφυλίας.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Με αφορμή πληροφορίες, φήμες και δημοσιεύματα των Αθηναϊκών εφημερίδων σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ , το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ,αυξήσεις τιμολογίων σε μια εκρηκτική – για τα νοικοκυριά και  τους αγρότες – οικονομικά περίοδο αλλά και των πιθανών καταργήσεων εκπτώσεων στα τιμολόγια, όπως π.χ. έκπτωση συνέπειας 10% αλλά και το αγροτικό, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση τόσο προς τα συναρμόδια υπουργεία ( Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας ) όσο και στην νέα διοίκηση της ΔΕΗ ότι τυχόν κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου θα αποτελέσει ένα βήμα γρηγορότερο προς το ξεκλήρισμα του αγροτικού κλήρου καθώς στις ακραίες καιρικές συνθήκες, στο δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας των αγροτικών προϊόντων θα προστεθεί η κατακόρυφη άνοδος του κόστους χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος και σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων καθιστά δυσοίωνη την επιβίωση των αγροτών , των οικογενειών τους ,αλλά και την καλλιέργεια των χωραφιών.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων – αφουγκραζόμενος πλήρως τις αγωνίες των αγροτών, των οικογενειών τους, καθώς και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας – καλεί τα συναρμόδια υπουργεία ( Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας ) όσο και την νέα διοίκηση της ΔΕΗ να παράσχουν λύσεις όπου θα διασφαλίζεται:
  1. Ο δημόσιος χαρακτήρας και η βιώσιμη λειτουργία της ΔΕΗ χωρίς το κόστος αναδιάρθρωσης να το επωμιστούν οι ιδιώτες πελάτες αλλά και οι έλληνες φορολογούμενοι.
  2. Να μην καταργηθεί η έκπτωση στο αγροτικό τιμολόγιο καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή των αγροτών σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική χρονιά.
  3. Να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ( οικιακό, επαγγελματικό, αγροτικό) , να απαλλαχτούν οι λογαριασμοί χρήσης της ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη, το τέλος υπέρ της ΕΡΤ και επίσης σε χρονικό διάστημα 4 ετών να μειωθούν τα τιμολόγια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 40% .( μείωση 10% ετησίως).
  4. Να διευθετηθούν οι πάσης φύσεως οφειλές σε πολλές δόσεις ατοκα , χωρίς προκαταβολές , χωρίς αποκοπές ρεύματος στην ρεαλιστική βάση εισοδηματικών – περιουσιακών κριτηρίων και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
  5. Να ομαλοποιηθούν οι όροι και τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Ολοκληρώνοντας ο Α.Σ. Γαργαλιάνων καλεί τους αρμόδιους φορείς να συμπεριφερθούν στοιχειωδώς προς τους αγρότες που όχι μόνο συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία με τις δυνάμεις που διαθέτουν, αλλά και έχουν επωμιστεί ένα τεράστιο κόστος της οικονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην χώρα συμβάλλοντας έτσι στην διάσωσή της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages